slide show

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

CREMA DI POMODORO

Published: 2011-11-19 at 19:06:00



Möt en av mina många italienska älskare. Han är varm och kärleksfull, len och mjuk och han kräver nästan ingenting av mig. Han låter mig pyssla med mitt och hans ända mål i livet är att tillfredställa mig. Passar perfekt när jag, som idag, helt enkelt inte orkar stå i köket utan bara villl ligga under en varm filt och mysa. Han håller mig sällskap alla mörka och murriga höstkvällar och han gör mig aldrig besviken.

RECEPT - CREMA DI POMODORO
4 pers.
190 grader

12-16 normalstora mogna kvisttomater
1/2 - 1 hel vitlök
1 1/2 normalstor rödlök
Timjan (färsk eller torkad)
4 msk råsocker
Svartpeppar efter smak
Salt efter smak, ca 1/2-1 tsk
 ca 1/2 dl Olivolja,
ca 1 msk Rödvinsvinäger
ca 1 tsk Worcestershire sås

Halvera tomaterna och placera i en stor ugnsfast form med snittytan uppåt. Skala rödlöken och dela i totalt 6 större "klyfotr". Dela vitlöken horisontellt, du ska inte ta bort skalet. Placera löken med snittytan uppåt i formen. Strö socker, salt, svartpeppar och timjan över tomatrerna och avsluta med att ringla över olivoljan. Blanda runt allt så att kryddorna fördelar sig jämt med tomaterna. In i mitten av ugnen på 190 grader i ca 45-60 minuter, eller tills löken och tomaterna blivit mjuka, det ska inte få färg.


Ta ut formen ur ugnen och låt svalna något. Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalet, det ska gå lätt om de är färdiga, och plocka bort skaldelar. Plocka även bort torra och tjocka delar av den färska kryddan om du använt färsk timjan. Mixa tomtaterna, löken och all god sås som bildats på botten till en slät, krämig soppa. Häll tomtatsoppan i en kastrull och  smaka av med rödvinsvinäger, worcestershire sås och eventellt mer salt och låt den bli riktigt varm igen.

Serveras med fördel tillsammans med en klick creme fraiche. Kanske även med lite smörstekta kantareller på en skiva rostat bröd.



 

Kommentarer - Comments
Elin

sv, Haha men visst är det så.. inte behöver man annat än att smeka den egentligen ;)

2011-11-19 at 19:41:14 // http://nevnarien.se/
Louise vita drömmar - My lovely Days

Vilket vacker och sant citat du har där till höger! Ser framemot att få se mer av ditt liv, jag tvivlar inte en sekund på att du har mycket roligt att visa!! Dina macarons tex ;);)

2011-11-19 at 23:01:53 // http://louisevitadrommar.blogspot.com
Nina

Oj, oj, vad gott det ser ut! Det är farligt att kolla på sånt här när man är vrålhungrig. Hoppas hoppas det blir något lika gott som serveras här i kväll. (Det är alltså inte jag som står för maten i kväll så jag är ännu ovetandes)

2011-11-21 at 18:56:09 // http://denvassastekniven.se
Amy's piece of cake

Åh va gott soppan lät och den ser himmelsk ut, yum!

Finfina bilder du tar!

2011-11-23 at 22:29:16 // http://amyspieceofcake.blogspot.com/
Maria Lundqvist

Underbart gott!

2012-02-11 at 15:57:27 // http://kanelapple.blogg.se/
Mary

Maria Lundqvist; Jag älskar den! :)

2012-02-12 at 21:22:02 // http://madebymaryblogg.blogg.se/
Eva

En hel vitlök - måste nog göra denna soppa, för du lyckas inspirera. Tack.

2012-03-13 at 19:30:42 // http://www.evajonasson.com
Mary

Eva, Jajjemensan..en HEL vitlök! ;) Den är underbart god. Härligt att jag lyckades inspirera dig!

Kram Mary

2012-03-14 at 14:52:48 // http://madebymaryblogg.blogg.se/
Joakim Lindmark

Håller på att tillaga soppa nu.

Bara doften från ungnen får mig att inse hur satans gott det kommer att bli.

Nice, är själv väldigt mat men framförallt dryckes intresserad.

2012-04-07 at 18:29:42

Leave a comment:

Name:
Remember Me?

E-mail: (not published)

URL/Blog Adress:

Comment:

Trackback