full screen header

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

MADE BY MARY

Published: 2012-04-30 at 21:12:00

för att för första gången 2012 äta glass ute i solen under en klarblå himmel, fotografera körsbärsblommor i kungsträdgården och flamsa runt med mannen rent allmänt..
Made By Mary Körsbärsblommor Glass;
Made By Mary Körsbärsblommor Glass;
Made By Mary Körsbärsblommor Glass;
Made By Mary Körsbärsblommor Glass;
Det var helt fantastiskt underbart ute idag!

Människor log, hade vårjackor på sig, körsbärsträden blommade, folk satt tätt på parkbänkarna och ute på trappporna i kungsträdgården och solade och åt glass. Det märktes verkligen att livet kommit tillbaka till Stockholm!

Har man inte varit och kikat på körsbärsträden i Kungsträdgården här i Stockholm tycker jag definitivt att man ska göra det. Men glöm inte att kösbärsblommorna bara blommar ett en extremt kort stund så skjut det inte på framtiden! Gå hit en tidig morgon eller senare kväll så kanske du kan få till ett foto eller två utan alla andra 500 pers som vanligtvis är där och fotar..

Det är magiskt det där med körsbärsblommorna! Körsbärsträden är väldigt speciella för mig, varför förstår man kanske om man läser här.
Körsbärsträdens blommning firas alltid stort i japan och jag firar alltid varje år de blommar i Sverige! Om du vill veta mer om körsbärsträden och dess beydelse googla "mono no aware" ;)

Mannen mumsade mjukglass, jag åt lakritsglass och ngn slags pistage- & kola glass. Gott var det iallafall! Sen spatserade vi i solen, jag speglade mig så fort jag kom åt eftersom jag hade på mig min nya vårjacka och kände mig sådär lagom nöjd. Ni vet, sådär nöjd som man gör när man köpt något man verkligen känner sig fin i. Oavsett storlek eller form på diverse kroppsdelar!
Vi gick in på NK och funderade på hur dyrt det skulle bli att köpa allt från hela Mateus-avdelningen, blev sugna på en vinkylare i silver från DAY Home (en sån mååååååste vi ju bara ha, sa vi och nickade allvarligt mot varandra), petade lite på några plagg från Hunkeydory men kom inte hem med varken det ena eller andra.. Och lika bra var väl det för billigt blev det iaf!

Men därför har det heller inte blivit något bakande för undertecknad eftersom hela dagens spenderats i solen.
Nu ska faktiskt mannen i det här hushållet baka (!!) åt mig :D Jag har beställt kladdkaka med lättvispad grädde. Sen blir det filmkväll för hela slanten för vi är helt utpumpade båda två. Det blir varken majbrasa eller festande för oss...bara hemmamys. Kanske att vi tar ett glas vin eller två på hemmplan...och en ost och lite päron..mmmm..vi får väl se.

Trevlig Valborg på er allihopa!!