full screen header

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

MADE BY MARY

Att Unna Sig Något Lyxigt - To Treat Yourself to Something Luxurious

Published: 2012-08-11 at 11:04:00

Just nu pysslar jag med detta; lunch på stranden.

 

Jag kan inte släppa min besatthet över den möraste och godaste lufttorkade skinkan jag någonsin ätit.

(Finnes på HELIOS strand nere vid Juan Les Pins. Heter på menyn ”melon och skinka”, rekommenderas med bestämdhet om du befinner dig i krokarna.)

 

Ibland är det lätt att glömma att enkelt också kan vara mycket gott. Och även om du inte befinner dig vid Franska Rivieran kan du i alla fall lyxa hemmavid med god skinka och frukt.

 

Unna dig något riktigt gott och uteslut istället annat onödigt så att du har råd att unna dig det där som faktiskt ger guldkant på din vardag. Vi har allesammans en tendens att lägga mkt pengar på..ja ursäkta mitt uttryck..men ren skit. Istället för att unna oss det där lyxiga för att ”det är för dyrt”. Jag kan med ganska stor säkerhet säga att vi är många som spenderar mycket onödiga slantar på sådant som vi egentligen skulle kunna vara utan men glömmer bort att unna oss sådant vi verkligen mår bra av.

 

Så, se så, unna dig något du verkligen längtat efter i helgen! Det är fortfarande sommar och nåja, i alla fall lite mer sol än vintertid, och därför tycker jag att du ska passa på att ladda batterierna här och nu.

Kanske vill du ta en dyrare söndagsbrunch imorgon, på det där lyxiga stället du sällan unnar dig? Kanske köper du hem en riktigt fint köttbit från Saluhallen till kvällens grillning? Kanske gör du egen lunch inspirerad av min franska med fin lufttorkad skinka, melon, kanske några körsbär, färskpressad juice, en nygräddad baguette och lite brie? Kanske går du till och med och shoppar på dig ett finare vin eller en flaska av en bättre champagne?

 

Jag är verkligen inte en person som tycker att man ska slösa eller shoppa-shoppa-shoppa massa onödigt. Det jag däremot står helt och fullt för, är att unna sig vardagslyx men eliminera onödiga utgifter på sådant som faktiskt ändå inte ger så mkt och som många av oss kan vara utan. Jag tänker inte säga vad det skulle kunna vara för alla er där ute. Personligen skulle jag utan tvekan kunna klippa bort cola light, latte på väg till jobbet, mängder av mineralvatten som jag sörplar i mig (när vi faktiskt har världens bästa vatten direkt i kranen)..ja…det finns fler saker jag skulle kunna ta bort, men jag tänker inte tråka ut er med det.

 

Se så, se till att lyxa till det..vart ni än är. Unna dig något kvalitativt, du kan få skylla det på mig sen ;)

Lena - gott för själen

Så sant! Tack för inspo!

Kram Lena

2012-08-11 at 14:45:09 // http://gottforsjalen.se
Nina

Vill bara säga: vilken fantastisk blogg! Har precis skrollat mig ner från ditt senaste inlägg - till ditt första. Matlagning/bakning ligger mig varmt om hjärtat och jag hittade mycket inspiration och kommer att kika in här så ofta jag kan. Ha en bra dag! / Nina

2012-08-12 at 09:19:42 // http://ninem.blogg.se
Nina

Vill bara säga: vilken fantastisk blogg! Har precis skrollat mig ner från ditt senaste inlägg - till ditt första. Matlagning/bakning ligger mig varmt om hjärtat och jag hittade mycket inspiration och kommer att kika in här så ofta jag kan. Ha en bra dag! / Nina

2012-08-12 at 09:20:00 // http://ninem.blogg.se
Istla.se | Tess inspo

Det där såg inte fel ut, så det gjorde du rätt i =)

2012-08-12 at 19:15:03 // http://istla.se
Tittilina

Åh Juan Les Pins är så härligt! Ni ser ut att ha det hur bra som helst.
Vilken härlig blogg du har. Hit återkommer jag gärna snart igen.
Kram

2012-08-14 at 17:50:38 // http://tittilina.blogspot.se/

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: