full screen header

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

MADE BY MARY

Grythyttans Godis - Candy from Grythyttan

Published: 2012-08-24 at 18:05:00
För några veckor sedan besökte jag Grythyttan, ni vet Carl Jan Grankvists ögonsten.
Där, i Måltidens hus, finns det en liten butik som säljer sylt, oljor, knäckebröd, några kokböcker och annat smått och gott. Man kan ta sig en liten fika där, äta god mat i Gästgivaregården en bit längre bort, titta på utbildningslokalerna för  de som studerar till sommelier eller kulinarisk kock eller  kanske kika in på deras kokboksmuseum (!).
 
Själv såg jag direkt vad jag ville ha. Där stod de, placerade på en hylla mitt i gången.
Små söta glasburkar med lock som innehöll minst lika söta (och goda) gameldags godisar. Anisdroppar, Salviaknappar och Eukalyptus karameller. En av varje blev det med hem som nu står i köket och frestar. Än så länge har jag klarat mig ifrån att mumsa i mig allihopa, för de är ju så vackra.
 
Men jag vet att det bara är en tidsfråga.
När de är slut ska jag fylla dem med egna godisar, eller kanske härliga kryddlbandningar eller något annat vackert. Även då kommer de att få en hedersplats i köket.
 
Och så är jag, när det gäller allt som man kan äta.
Jag tittar inte bara på innehållet utan även på förpackningen.
Kan jag använda den till något annat?
Är det en fin burk kanske jag ser hur fin och perfekt den skulle vara att lägga pressgurka i, eller kanske sylt..eller..ja det spelar ingen roll egentligen. Från Frankrike kånkade jag hem en glasflaska med Limoncello (citronlikör) fast jag inte ens tycker om det..eftersom flaskan var så fin! Jag bara såg framför mig hur vacker den kommer vara med hemmagjord saft eller kanske olivolja med en kvist rosmarin eller en färsk chili.
 
Och det är nog veckans tips tror jag bestämt.
Ett vackert och personligt kök handlar inte bara om köksapparater och tapetval. Det handlar även om de små detaljerna som är personliga för just dig. Ett vackert kök gör det roligare att vistas i och genom mycket små medel kan du skapa personliga och vackra stilleben som kanske även tar dig tillbaka på matresor eller andra roliga resoir/upplevelser du varit med om!
 
 
Amy's piece of cake

Ja vem kan motstå en fin flaska. Så gott med godsaker från Grythyttan, mums!

2012-08-24 at 20:37:44 // http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Lebanezza

Gilla min sida på Facebook så blir de lättare att följa min blogg:)

http://www.facebook.com/pages/Lebanezza/103148899777281

2012-08-24 at 21:00:19 // http://nattstad.se/lebanezza
Erica

Åh vilka söta burkar! :)

2012-08-24 at 21:05:30 // http://www.dreaminpink.se
Jennifer

Det var verkligen fina burkar med gott innehåll. Ha en bra helg! Kram Jennifer

2012-08-24 at 22:39:48 // http://wwwmittlivsomjag.blogspot.com
Emschen

Du har så rätt söta du. Det ligger i detaljerna och i det personliga.
Kram fina du

2012-08-25 at 00:10:44 // http://emschen.se
sofia johansson

Måste bara säga att jag verkligen njuter av din blogg. Både mat och resor är såå inspirerande. Tittar ofta in här. Kram Sofia

Svar: Tack Sofia, vad glad jag blir! Har inte hunnit svara på kommentarer i den utsträckning jag velat, men jag blev jätteglad när jag läste din kommentar. Hoppas du fortf kikar in! Kram Mary
Mary

2012-08-25 at 21:15:32
Glad mamma

Ja, innpakkningen har mye å si. Og disse var kjempe koselige. Du vil nok ha glede av dem lenge :)

2012-08-25 at 22:23:58 // http://gladmamma.no
Jenny

Söta burkar, förstår att du vill spara på karamellerna men det går ju som sagt att ha annat i sen. Limoncello kan man göra annat med än att dricka "rent". Pratade med någon som blandat med lemon curd och grädde och haft till maränger som efterrätt. Har även sett välkomstdrinkar med limoncello och sånt där Indian tonic water eller vad det heter, vet inte om det var något mer i men det lät gott. När vi var i Italien för ett år sedan satt vi på balkongen varje kväll och drack limoncello medan solen gick ner, vilket minne :)

Kram,
Jenny

2012-08-26 at 09:26:38 // http://annelundstradgard.blogspot.com
Erica

Fina Mary, jag har en utmaning till dig om du hinner med. Kram!
http://www.dreaminpink.se/2012/08/26/utmaning-atta-fakta-om-mig/

2012-08-26 at 15:01:15 // http://www.dreaminpink.se
Emelie

Haha, vad roligt, det är precis som om jag skulle kunna ha skrivit det där inlägget! Vin köper jag efter flaskans yttre, burkar, téer och mycket annat efter hur de är paketerade och glasflaskor ska vi nog inte ens tala om.. (De är tillräckligt många för att klassas som ett beroende skulle jag tro, åtminstone enligt sambon). Men det är ju så härligt, och återvinning i dess bästa form! :)
Jag har sagt det förut, men säger det igen, det är så mysigt att kika in här med jämna mellanrum och känna igen sig i inlägg, men framförallt för att få så enormt mycket inspiration och se så fina bilder!
Jag har ett starkt sug efter att börja dela med mig av mitt, och se att det finns andra som förstår detta eviga fotande och dokumenterande. Mycket tack vare all härlig inspiration bl.a. härifrån! :)

2012-08-26 at 22:32:15

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: