slide show

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

Vinkokta Musslor & Matbloggspriset - Moules Marinés & The Food Blog Award

Published: 2012-08-09 at 18:45:00
 Frankrike och Antibes/Juan Les Pins, där vi befinner oss, levererar verkligen på matfronten!
 
 
Igår åt vi gudomligt goda musslor, vinkokta musslor närmare bestämt, eller ”Moules Marines” som det kallas här. Lika gott är det, när man väl ätit upp musslorna, att doppa nybakat franskt lantbröd i spadet som ligger kvar längst ner i botten på serveringfatet/grytan.
 
 
Vinkokta musslor kan man utan problem svänga ihop själv, vilket jag definitivt kommer göra när jag kommer hem. Musslorna kokas i, tamtaram-tam i VIN (jag vet, namnet är ganska avslöjande), grädde, vitlök och massa annat mumsigt!. Och älskar du skaldjur och fisk finns det en stor chans att du kommer älska vinkokta musslor också. Dessutom är det lite mysigt att sitta och plocka med under middagen.
 
 
Enklaste sättet att äta dem på är att ta den första musslan, äta upp den, men sedan använda själva musselskalet som en tång för att ta upp resterande musslor från skalet.Hänger ni med på vad jag menar?
 
 
Strandhänget idag var inte sämre det. Godaste Nät-/Galia-melonen jag ätit kombinerat med en sjukt perfekt lufttorkad skinka, en egen variant som de skivar på plats. Oh my oh my. VI har mumsat och njutit och jag fick stor lust att beställa in två portioner till men hejdade mig i sista stund.
 
 
Ikväll kommer vi sitta på balkongen och mumsa frukt, salami, skinka, goda ostar och vin. Vi ska diskutera blogghösten jag och mannen, hur ska jag, och vi, få tid med allt vi vill lägga upp på bloggen. Att matblogga tar tid. Mycket tid. Sen kommer jag sitta med pirr i magen och hoppas hoppas på att bli nominerat till MATBLOGGSPRISET!
 
 
Ja, för man måste ju bli nominerad av någon annan så det är bara till att hålla tummar och tår för att ni där ute tycker att jag förtjänar det. Ja alltså, någon annan än mamma och pappa då. Älskade föräldrar!
 
 
Nu väntar vinet och osten på mig där ute på balkongen.
 
 
Och förresten..jag önskar så jag kunde svara på alla era fina kommentarer just nu, men det går inte. All internet trafik går till att blogga, men så snart jag kommer hem ska jag svara på både mail och kommentarer.
 
 
Hoppas ni har det härligt ni med hemma i sommarsverige! 
Kommentarer - Comments
mariaemb.

Oj oj så gott det ser ut! Tyvärr gillar jag inte smaken av musslor men det står på min "att lära mig äta"-lista för musslor är bland det bästa man kan äta ut havet (om man ser på miljöaspekter). Sen låter det så gott med ljudet av musselskalen, haha!

Finaste du, jag skulle nominera dig hundra gånger om man kunde. En ska jag fixa på en gång för det är du värd! Utan tvekan!

Hoppas nu ni har det riktigt riktigt mysigt och njuter!

Stor kram!

2012-08-09 at 19:01:21 // http://mariaemb.se
helenasenklavardag

Jag har länge längtat efter musslor, snart är det dags att slå till! Ser gudomligt gott ut! Ska gå in och rösta meddetsamma!
kram Helena
Kram Helena

2012-08-09 at 19:28:21 // http://helenasenklavardag.blogspot.com
Malin´s Diner

Mmm, älskar musslor. Smakar säkert snäppet bättre i solen i Antibes... Inte alls avis, eller jo det är jag visst... :o)

Kram Malin

2012-08-09 at 19:29:08 // http://malinsdiner.blogspot.se
Jouline

Du är nominerad! Bättre matblogg får man leta efter! =)

2012-08-09 at 20:57:48 // http://HusebackenDelux.blogspot.com
Emmy

Vinkokta musslor är ljuvligt gott! Kan till och med tänka mig att de smakar en aning bättre där ni just nu är...
Ja, matblogga tar tid... Ibland funderar jag på att lägga ned bloggen, men så tänker jag lite till... Samtidigt är det så roligt med all respons och det har gjort att vi testat rätter vi aldrig skulle testat annars kanske.

2012-08-09 at 21:10:47 // http://remsansbistro.blogspot.se
Felicia

Hej Mary! Hoppas du har det fint i Frankrike. Jag bara undra en sak. Idag när jag skulle baka macarons till min kompis födelsedag så misslyckades jag även fast jag läst igenom alla dina macarons recept minst fem gånger, gjort exakt som det stod i beskrivningen, läst allt vad man inte ska göra, osv. Jag menar dem blev jättegoda det var bara att dem blev väldigt platta och bubbliga även fast vi sänkte värmen och bankade plåten i bordet. Vet du kanske vad som kan vara fel? (det finns en bild uppe på min blogg, http://tjejenikransen.blogg.se/) Jag är jätte tacksam för svar, ska nämligen försöka mig på detta recept nästa vackra igen. ;)

2012-08-09 at 21:12:45 // http://tjejenikransen.blogg.se/
Emschen

En gång har jag ätit musslor och verkligen gillat det. En manlig kollega hade det som sin specialitet. Så när han och hans fru (också en kollega) bjöd hem oss på mat så fick vi blåmusslor med vin och curry. Fantastisk goda. Sedan dess har jag inte vågat prova musslor, tänk om jag blir besviken.

Du är nu nominerad för det tycker att du är värd! Utan tvekan! Jag är övertygad om att juryn kommer hålla med mig!

Kram på dig och njut väl av semestern

2012-08-09 at 23:59:04 // http://emschen.se
Sofia

Men wow vad gott! Det få nog bli till att hitta en skaldjursrestaureng i helgen ;-)

2012-08-10 at 08:39:10 // http://www.intheheadofs.se/
Shopaholic

KLART DU SKA BLI NOMINERAD! Jag slänger in min röst på dig, any day! När du är tillbaka ska vi höras av och ta den där vinglasset efter jobbet. Härligt det låter med Frankrike nu när vädret är uselt här hemma.
Ta hand om dig och maken!

P.S. Har ändrat namn på bloggen och köp egen bloggadress: www.shopaholicsblogg.com om du vill lägga till den istället ;-)

KRAM!!

2012-08-10 at 10:22:27 // http://www.shopaholicsblogg.com
angelica

jag har nominerat dig också nu. :) håller tummarna! och aftonbladet ligger brevid mig. (hoppas ni har det fantastiskt skönt på semestern.) Kram

2012-08-10 at 20:21:27 // http://angeliqe.blogg.se
Erica

Även jag har nominerat dig, jag tycker du är fantastisk! Njut av Frankrike! Kram

2012-08-10 at 20:44:33 // http://www.dreaminpink.se
Malin - Stjarnflocka

Klart jag nominerar dig!!!
Du är ju bäst!
Kram Malin

2012-08-12 at 08:41:06 // http://www.stjarnflocka.blogg.se
Socker, vanilj och en skvätt grädde

Musslor o va gott. Får kanske ha de på fredag kväll!
Ha en skön semester i underbara France!
Klart jag slänger in en röst på din blogg!
Kram på dig!


Leave a comment:

Name:
Remember Me?

E-mail: (not published)

URL/Blog Adress:

Comment:

Trackback