slide show

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

Blåbärsbiskvier med Vit Choklad - Blueberry Biscuits with White Chocolates

Published: 2012-06-26 at 18:31:00
Jag gillar biskvier.
Fast inte de färdigköpta i butik..nej..det har jag inte så mkt till övers för.
De man gör själv däremot, yuum!
Recept på chokladbiskvier finner du här.
 
Men, nu är det sommar och jag var sugen på ngt mer bärigt eller fruktig (hur nu smörkräm kan bli fruktig) och tänkte att; "hur svårt kan det vara att göra en smörkräm med bär?"
Jag vet att jag läste i en tidning nyligen om hallonsmörkräm med just färska hallon och citron (har jag för mig) men eftersom hallon tenderar att smyga sig in överallt i mina bakverk så kände jag att det var dags för ngt annat.
Blåbär!
 
Jag brukar spritsa ut smörkräm men mitt i bakandet märkte jag att spritspåsarna minsan var slut och jag tvingades bre ut smärkrämen. Jag ville dessutom få en riktig ordentlig mängd med blåbärssmörkräm på biskvierna eftersom vit choklad tenderar att dränka alla andra smaker med sin sötma så jag byggde friskt på höjden.
Och ja, så här blev det!
 
Mumsigt iaf!
Här kommer receptet:
 
RECEPT - BLÅBÄRSBISKVIER med VIT CHOKLAD
ca 40 mindre biskvier
 
Biskvier:
500 gram mandelmassa
2 äggvitor
 
 
Blåbärssmörkräm:
(alla ingredienser ska vara rumetempererade)
1 dl blåbär, jag använder mig av frysta som jag tinat och hällt bort merparten av vätskan från
250 gram rumstempererat osaltat smör
2 tsk vaniljsocker
1,3-1,5 dl florsocker
1,5 tsk färsk citronsaft
 
300 gram vit choklad
 
HOW TO?
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitor tills du har en jämn "smet". Vispa inte utan använd i så fall en sked, gaffel eller som jag, (rena) fingrar.
 
2. Rulla 40 mindre bollar och lägg på två ugnsplåtar som är täckta med bakplåtspapper. Platta till bollarna och baka i ugnen i ca 10 minuter.
 
3. Ta ut mandelbottnarna och låt svalna.
 
4. Under tiden gör du smörkrämen. Skär smöret i kuber och blanda med övriga ingredienser, använd en elvisp för att få en jämn smörkräm. Ta den mindre mängden florsocker först och blanda ut mer om du vill, låt dina smaklökar styra. Glöm inte att biskvin ska doppas i väldigt söt, vit choklad också!
 
5. Bred eller spritsa ut smörkrämen på dina biskvibottnar. Ställ in dem i kylskåpet för att stelna i ca 20 minuter.
 
6. Hacka den vita chokladen och smält i microvågsugnen eller i ett vattenbad. Akta så att du inte värmer den vita chokladen för hårt, den tenderar att skära sig/klumpa sig och bete sig allmänt konstigt då. Doppa dina biskvier i den vita chokladen. All choklad kommer inte gå ut. Men det gör inget. Spara den överblivna chokladen och använd nästa gång du ska göra biskvier eller kanske praliner. Chokladen blir inte förstörd.
 
7. Låt stelna i kylskkåp!
 
Lycka till! 
Kommentarer - Comments
Sofia - Hildas hem

Det ser helt vansinnigt gott ut. Jag älskar vit choklad och blåbär så detta är ju helt klart i min smak. Jag spar detta recept för framtiden när det ska bakas :)

Jag önskar dig en fin kväll!

2012-06-26 at 18:50:38 // http://www.hildashem.se
CAMILLA - CAMMEN K

åhojoj så gott!

Gå gärna in och kika på mina söta cupcake-ljus :)

http://cammenk.blogg.se/2012/june/dont-eat-me.html#trackback

2012-06-26 at 18:58:08 // http://cammenk.blogg.se
kiwiberries

wow vad det lät gott!

2012-06-26 at 18:59:06 // http://kiwiberries.blogg.se/
Anna

Jag älskar vit choklad och biskvier (hemmagjorda), så detta kanske man skulle testa! :)

2012-06-26 at 19:02:37 // http://annaanilsson.blogspot.com
annika

Mmmmm...de ser väldigt goda ut. Kanske att man ska testa!

annika

2012-06-26 at 19:20:23 // http://annika-dittenochdatten.blogspot.se
Malin´s Diner

Som små söta praliner. Hade jag gärna haft ett gäng i kväll, när Morden i Midsomer drar i gång.

Kram Malin

2012-06-26 at 19:45:35 // http://malinsdiner.blogspot.se
Lilly

ser riktigt gott ut!

2012-06-26 at 19:45:55 // http://lillystil.blogg.se
Dagliga ljusglimtar

Det såg mumsigt ut!!

2012-06-26 at 20:24:25 // http://dagligaljusglimtar.blogspot.se/
Therese Sörensen

herregud va gott det där ser ut!!
kan du inte göra ett recept på lakrits biskvier? :)

2012-06-26 at 20:38:47 // http://theresesorensen.blogspot.com/
pepparkakshuset

Biskvisuget verkar ligga i luften, jag gjorde hallon- och chokladvarianter igår. Men blåbär låter himla friskt och somrigt. Det får bli nästa fyllning, jag lyckas alltid få en massa bottnar över. Perfekta att bara fylla på med ny kräm och nu fick jag ju ännu en anledning att göra det på studs! Tack för inspirationen.

2012-06-26 at 20:53:58 // http://www.pepparkakshuset.wordpress.com
Simone

åh så gott,älskar blåbär men i biskvi har ja aldrig testat

2012-06-26 at 21:08:44 // http://smulansbakblogg.blogspot.se
Sabina mammas tårtor

Ser grymt goda ut

2012-06-26 at 21:23:47 // http://www.mammastartor.blogg.se
Anonym

Underbara du!!!
Sitter och funderar på bästa möjliga sätt att ta sig in på ica efter stängningsdags! :)
Ska gå!!!
Kram Malin

2012-06-26 at 21:31:32
Malin - stjärnflocka

Blev så till mig att jag glömde skriva i namn...
Ica nästa!
Kram Malin

2012-06-26 at 21:33:32 // http://www.stjarnflocka.blogg.se
Katarina

De här ser så söta och goda ut! Önskar dig en fin dag!

2012-06-27 at 02:39:54 // http://hovkonditorn.blogspot.com
aliengirl- artist & actor

Mmmm, det ser riktigt gott ut! :D

2012-06-27 at 17:55:19 // http://aliengirllouise.blogg.se
kiwiberries

går dessa att frysa in? funderar på att ha de när jag får gäster om lite mindre än 2 veckor...

2012-06-27 at 19:43:39 // http://kiwiberries.blogg.se/
Anonym

Men du... det lät ju helt magiskt gott! Biskvier är en stor favorit här med och särskilt när det är vit choklad på! Underbart!
Väldigt trevlig blogg förresten! Återkommer!

2012-06-27 at 20:59:37
Anna

Men du... det lät ju helt magiskt gott! Biskvier är en stor favorit här med och särskilt när det är vit choklad på! Underbart! Väldigt trevlig blogg förresten! Återkommer!


Svar: Tack fina du, vad glad jag blir!! Hoppas verkligen du återkommer :)
Mary

2012-06-27 at 20:59:59 // http://husprojektet.bloggplatsen.se
smile

Himmel, jag hittade precis hit och har nu suttit en lång stund och surfat runt bland allt gott och blivit supersugen. Får nog gå ner och se om jag hittar nåt gott i skafferiet...


Svar: Tack! Hoppas du kommer tillbaka hit till mig ;)
Mary

2012-06-27 at 21:47:27 // http://smilelagarmat.blogspot.com
Caroline - Under mina lockar

Men herregud!! Så gott det ser ut!! :) Måste prova.. hihi

2012-06-27 at 22:05:02 // http://underminalockar.wordpress.com
Paulina

Verkar underbart goda! Men frågan är om det inte smyger in ett par hallon här trots allt ;)
Kramar i massor!

2012-06-27 at 22:55:35 // http://oredssons.blogspot.com
Paulina

Och halleluja! för att jag slapp krångliga ord. <3

2012-06-27 at 22:56:50 // http://oredssons.blogspot.com
Johanna

Gud vad goda de ser ut!

2012-06-28 at 00:13:05 // http://www.myownhome.blogg.se
dianasdrömmar

Dom där vill jag ha till kaffet idag :) stor kram Diana

2012-06-28 at 11:36:50 // http://xn--dianasdrmmar-cjb.se/
Sabina

Oh, det här såg läckert ut! :)

2012-06-28 at 21:01:18 // http://sabinasfoto.wordpress.com
Therese

Mums de ser fantastiskt goda ut! Kanske något som man borde testa=) Blåbär och vit choklad kan nästan aldrig bli fel=)

2012-06-28 at 21:36:04 // http://thereseofsweden.blogg.se
kiwiberries

sv: tack så mycket för ditt svar! verkligen mysigt att kika här =) du gör så goda saker, tar fina bilder och skriver riktigt bra! kram!

2012-06-29 at 10:12:28 // http://kiwiberries.blogg.se/
Zandra Svensson

waow! Jag blev riktigt sugen på att testa, trodde det skulle vara mycket svårare än det verkade, tack för tipset!!

2012-06-30 at 14:33:03 // http://zwensson.blogg.se
Jessica Inspera

De ser underbart goda ut! Ska absolut pröva att göra dessa en dag framöver :)

2012-07-01 at 13:48:45 // http://inspera.blogg.se
Susanne

Jag har testat receptet och biskvierna blev otroligt goda och väldigt fina! Klar favorit! Fungerar jättebra att frysa. Måste snart baka fler...

Svar: Vad roligt! Tack, det värmer verkligen. Hoppas du finner ngt annat du gillar på bloggen, och ha en härlig sommar!
Mary

2012-07-11 at 21:53:22
Paula

Tack för ett mumsigt recept! De blev riktigt goda :-)

Svar: Tack, och vad roligt!! <3 Kram Mary
Mary

2012-08-04 at 23:08:55 // http://avalunas.wordpress.com

Leave a comment:

Name:
Remember Me?

E-mail: (not published)

URL/Blog Adress:

Comment:

Trackback