full screen header

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

MADE BY MARY

Oljebaren i Stockholm - The Oil Bar in Stockholm

Published: 2012-06-07 at 14:56:00


Oljebaren Made By Mary

Oljebaren Made By Mary
(Källa översta bilden: Oljebarens hemsida)

Jag bara måste tipsa om Oljebaren!

Oljebaren är en restaurang här i Stockholm som, precis som namnet antyder, har en viss fokus på just olja. Ursprungligen var tanken att Oljebaren skulle bli en slags bistrobutik; hälften butik med olivolja och andra medelhavsinspirerade produkter, och hälften bistro med medelhavsinspirerad mat. Men som med allt annat är det kunden som styr och då bistrodelen vuxit i popularitet har butiken minskat för att lämna plats åt fler hungriga matgäster.

Restaurangen ägs och drivs enligt dem själva som ett familjeföretag och deras mål är att fokusera mer på god rustik mat med fokus på kvalitativa råvaror och konsekvent vällagad mat än vacker presentationen av maten. Inredningen känns väldigt sydeuropeisk med nakna tegelväggar och träbord. En av väggarna pryds nästan helt av olje- och vinflaskor och varma sommarkvällar öppnar de sina gigantiska fönster ut mot gatan för att öppna upp och släppa in sommarnatten ljumna vindar vilket ännu mer förstärker känslan av att vara någon helt annanstans, möjligen på en liten bakgata i Italien.

Servicen är bra och även om de inte har ett så stort vinutbud är vinkunskaperna goda och urvalet känns kvalitativt. Jag kan varm rekommendera deras fantastiskt goda burgare och deras chokladmousse som serveras med hasselnötter, havssalt och....olivolja!

Nu tänker du; "ehhh NEJ tack Mary, olivolja och chokladmousse får du ha helt för dig själv"! Och precis så tänkte jag också innan jag provade. Men det är något med den där olivoljan som passar så grymt bra med chokladmoussen, saltet och hasselnötterna och både jag och mitt sällskap fyllde på med mer olivolja på efterrätten eftersom det vid varje bord står en flaska att förse sig av om man så önskar.

Bakom burgaren och vinglaset skymtar fina Helena som driver bloggen "Bara en kaka till" och det är egentligen ett under att det slank ner någon mat alls för oss så som vi babblade! Uttrycket mundiarré får en helt ny innebörd när vi träffas och aldrig har jag väl mött någon som är så lik mig personlighetsmässigt, intressemässigt och erfarenhetsmässigt..det är på gränsen till bisarrt och alla gånger vi träffats har jag, ungefär i varje annan mening, skrattat rakt ut och med förvåning ropat "du också" eller "jag meeeeed"?! Jag ser så fram emot nästa gång vi ses hon och jag, även om jag redan tycker lite synd om männen i sällskapet, hur ska de få en syl i vädret? Mmm...ja det kan bli svårt faktiskt!

Men...åter till Oljebaren!

Chokadmoussen den slank ned alldeles för fort, med mer än väldigt mycket olivolja..trots att chokladmoussen i upplägget faktiskt påminde lite om..jaa...ni får själva lista ut vad jag tycker att det ser ut som. Men..som ägarna själva säger, här är det mer fokus på kvalité och smak än upplägg..och jo, nog smakade det himelskt alltid!

Så är ni på besök i Stockholm, ta er dit och njut lite av livet, det är ni värda!!

Johanna

Vilket najs ställe! :D Precis min smak :) Tack för tipset!Kika gärna in på min blogg! Jag skriver om träning, utseende, kost, om hur det är att vara ung och kronisk sjuk, och om lite allt möjligt i livet! :) Kram Johanna

2012-06-07 at 15:38:20 // http://johannawesterberg.blogg.se/
♥ Ida - Hon som föddes med LKG

Ha en awesome kväll! ♥

2012-06-07 at 16:31:39 // http://idahtt.blogg.se/
casaofmia

Åh så det såg läckert ut, tack för tips! kram

2012-06-07 at 16:32:50 // http://www.casaofmia.blogspot.com
Helena / Bara en kaka till

Vilket fint inlägg kompis! Ja, visst hade vi det toppen på Oljebaren! :-) Kram!

2012-06-07 at 17:32:32 // http://www.baraenkakatill.se
Malin - Stjärnflocka

Här sitter jag helt oförberedd i soffan. Lite småhungrig och tänker att det får duga med ett äppple idag...

Så slänger du fram dessa bilder och den beskrivningen!

Det är nästan inte schysst! :)

Om jag tar mig till Stockholm nån gång, vet jag vart jag måste gå i alla fall!

Kram Malin

2012-06-07 at 17:53:53 // http://stjarnflocka.blogg.se/
Amy's piece of cake

Låter som ett ställe man bara måste besöka om man har vägarna förbi Stockholm!

2012-06-07 at 19:09:59 // http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Jennifer

Ser fantastiskt ut! Och det låter ju som ett toppenbra ställe. Ha det bra! Kram Jennifer

2012-06-07 at 20:44:28 // http://wwwmittlivsomjag.blogspot.com
Katarina

Verkligen 1000 tack för ett supertips!

2012-06-07 at 22:15:47 // http://brakatarina.se
Lifessilverlining

Vilket bra tips! Har lyckats tappa bort dig ett tag så nu har jag läst ikapp här inne. Tack för all inspiration du bjuder på! Kramar Nilla

2012-06-07 at 22:31:50 // http://lifessilverliningandi.blogspot.com/
dianasdrömmar

Tack för tipset vännen, den där chokladmoussen ahhh, måste nog ta mig dit och burgaren mums.Blir till att bada i vassen i sommar så mycket frestelser du kommer med :) kramar i massor Diana

2012-06-08 at 05:35:09 // http://xn--dianasdrmmar-cjb.se/
Hanna

Tack för det finfina tipset, sätter den på listan inför nästa Stockholms besök! :)

2012-06-09 at 00:05:00 // http://hannaedman.blogg.se/

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: