slide show

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

Ostflarn med Creme Fraiche & Rödlök - Cheese Crisps with Creme Fraiche & Red Onions

Published: 2012-06-23 at 20:15:00
Midsommardagen.
Kanske världens segaste dag.
Mannen ligger i ena änden av soffan och jag i det andra.
Jag petar på hans rumpa med tårna och ber honom skicka mig lite mer popcorn, att sänka ljudet och sen att höja ljudet. Ja, för jag är en sån där en som gärna ser sin favoritfilm om och om igen. Och då vet jag ju, just HÄR bara måste jag ha på hösta volym, och jag vet när jag kommer skrattar högt så att tårarna sprutar och när skrattar övergår i fulgråt för att..ja för att jag blir sådär berörd.
 
Det blir jag ofta, berörd så att jag gråter alltså. Det kan vara precis vad som helst. Jag kan gråta för att det är ett lyckligt slut, för att jag skrattar så att jag gråter, för att jag blir ledsen eller rädd eller för att det är riktigt hemskt och berörande. Eller för att det är sådär skört och vackert som livet är.
 
Ja, en kväll när jag inte gråter i tv-soffan är ingen vanligt kväll brukar mannen skämtsamt säga. Så det är väl ungefär det vi gör, mannen och jag. Han skickar popcorn över till min sida av soffan och jag skickar ostflar med creme fraiche till hans sida. Att sitta upp som två normala vuxna individer kommer inte på fråga, så vi halvligger i soffan och tittar på filmer och lyssnar på regnet utanför.
 
Popcorn kan ni nog lista ut hur man gör på egen hand, men här kommer receptet med ostflarn. Vi valde västerbottenost denna gång men gör dem även med parmesanost. Själv äter jag dem med creme fraiche och hackad rödlök men mannen efterfrågade rom och så blev det. VIlken ost ni väljer och hur ni väljer att äta ostflarnen är helt upp till er själva!
 
Ha en skön dag på er godingar, här kommer receptet!
 
RECEPT - OSTFLAR MED CREME FRAICHE & RÖDLÖK
8 pers
 
200 gram grovriven vällagrad ost (ex västerbottenost el parmesanost)
2 dl creme fraiche
1 normalstor, finhackad rödlök
 
HOW TO?
 
 1. Sätt ugnen på ca 180 grader.
 
2. Grovriv osten och lägg i små högar på plåt med bakplåtspapper. Kom ihåg att osten flyter ut och gör därför inte osthögerna allt för platta.
 
3. Grädda ostflarnen i ugnen i ca 5 minuter eller tills de blivit lätt gyllende i kanterna
 
4. Låt dem svalna och lägg dem sedan på en tallrik. Klicka över creme fraiche, hackad rödlök och eventuellt lite rom.
 
Klart!
 
Ät som snacks eller som aptitretare/snittar innan en middag, kanske till ett glas bubbel.
 
Lycka till!
Kommentarer - Comments
Helena / Bara en kaka till

Hej kompis! Det låter som en mysig dag! Vi har också mest slappat idag. Och så har det regnat... Hoppas att ni hade det toppen igår! Kram!

2012-06-23 at 20:48:39 // http://www.baraenkakatill.se
Kaksmulan

Jag skulle dissat popcornen direkt. De där lät ju grymt gott, de och en bra film är precis vad jag med skulle behöva idag.

2012-06-23 at 21:47:31 // http://kaksmulan.se
jasmina bylund

Såå gott!!!

2012-06-24 at 12:19:02 // http://todayilovethis.blogspot.com
Karolina

Ser fantastiskt gott ut!

2012-06-29 at 15:23:13 // http://karolinas.webblogg.se

Leave a comment:

Name:
Remember Me?

E-mail: (not published)

URL/Blog Adress:

Comment:

Trackback