slide show

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

Italiensk Pasta med Räkor, Saffran & Dadeltomater

Published: 2012-05-26 at 13:30:00Min mamma har bott i Italien, vi reste även dit tillsammans på min 25-årsdag mammsen och jag, och jag fullkomligt älskar italiensk mat. Ett resetips om ni har funderingar på Italien i sommar, är amalfikusten. Det är rankat som en av världens finaste kustremsor och det stämmer verkligen! Jisses vad jag längtar tillbaka till Italien när jag tänker på resan jag och mamma gjorde! Alla slingriga småvägar, klippväggarna som stupade rakt ned i det turkosblåa vattnet, maten, drycken, stämningen och klimatet!!

Min kärlek för Italien är bottenlös...

Och för några dagar sedan fick jag även en förfrågan om att laga ett Italiensk recept. Det är nämligen så att fick jag i uppdrag av Mutti att testa deras produkter och att testa produkter är ju bara så kul! Uppdraget innebar att jag skulle laga ett italienskt recept och det här receptet har sin inspiration från mammas och min resa i Italien, det är en favoritpasta hos oss.

Det är bred tagliatelle och krämig sås med färska räkor, mascarponeost och tomater. Jag hoppas ni kommer tycka lika mkt om det som jag och mannen!

RECEPT - ITALIENSK PASTA med RÄKOR, SAFFRAN & DADELTOMATER
4 port

1 förpackning breda tagliatelle
salt
olivolja

4 schalottenlökar
ca 1 msk smör
2 pkt saffran (1 gram)
  400 gram mascarponeost
1 burk (220 gram) konserverade dadeltomater (Mutti Datterini)
1 tsk tomatpuré (jag valde Mutti "Tripolo Concentrato du Pomodoro)
500-600 gram skalade räkor (färska eller frysta med skal, absolut inte de!)
salt

Parmesanost


HOW TO?

1. Sätt vatten till pastan på uppkokning, salta vattnet lätt.

2. Hacka schalottenlöken fint och stek den glansig och mjuk på medelhög värme i en stekpanna. När det återstår ca 1 minut av stekningen, tillsätt saffran och fräs tillsammans med löken i pannan.

3. Blanda ner mascarponeost, de konserverade dadeltomaterna och tomatpurén, rör så att allt blandar sig. Jag brukar trycka till dadeltomaterna så att de så att säga mosas sönder i 2-4 bitar. Men de får gärna vara med större bitar i såsen, jag tycker det indikerar kvalité och bra råvaror att det syns vad man använt vid tillagningen. Smaka av såsen med salt.

Så här långt kan såsen förberedas och vill du inte multi-taska och koka pasta samtidigt som du gör såsen kan du dra såsen åt sidan och koncentrera dig på att koka pastan. Jag tycker att den bredare typen av tagliatelle är perfekt till den här rätten och ger den en extra lyxig känsla, men du väjer givetvis själv vilken typ av pasta du vill servera pastasåsen till.

4. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Under tiden pastan kokar rör du ner de skalade räkorna i såsen. Såsen ska BARA få ett snabbt uppkok så att räkorna blir varma. Kokar du räkor så blir de sega, och inte alls speciellt roliga att tugga på, lita på mig! ;) Spara gärna några räkor till servering.  

5. Ta upp pastan ur vattnet och låt pasta vattnet rinna av. Häll på lite olivolja för en glansigare och finare pasta.

Lägg upp pastan i ett nystan på tallriken, häll över såsen med räkorna och toppa med några kalla räkor och lite riven parmesanost.

Njut med ett glas vitt eller torr cider (för er som inte vill eller får dricka alkohol)

Lycka Till!

Kommentarer - Comments
Malin´s Diner

Mums, ser superfräscht ut. Mums!Kram Malin

2012-05-26 at 21:24:22 // http://malinsdiner.blogspot.se
Johanna

Vad gott det ser ut och låter! Räkpasta är en stor favorit och detta ser otorligt smarrigt ut :)

2012-05-26 at 22:31:30 // http://alovelycake.blogspot.com
Linn

Det ser riktigt gott ut!

2012-05-27 at 14:04:20 // http://morningdiaries.blogg.se/
Susanne Nardi

Verkar mkt gott och enkelt men om jag som fd. hemma fru i Italien fick ändra lite på receptet så ska jag ha vitt vin i såsen och ingen parmesan på fisk rätter..:-)

2012-05-31 at 16:20:08
Susanne Nardi

Verkar mkt gott och enkelt men om jag som fd. hemma fru i Italien fick ändra lite på receptet så ska jag ha vitt vin i såsen och ingen parmesan på fisk rätter..:-)

2012-05-31 at 16:21:05

Leave a comment:

Name:
Remember Me?

E-mail: (not published)

URL/Blog Adress:

Comment:

Trackback