slide show

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

Kladdkakecupcake med Lönnsirap - Sticky Chocolate Cupcake with Maple Syrup

Published: 2012-10-08 at 18:27:00
 Kladdkaka och kladdkakemuffins är enkelt och gott. Ibland behövs det faktiskt inte mer än så. Använder du dessutom en kvalitativ kakao och en klick grädde på toppen är det dumt att förvänta sig annat än total succé.
 
Ett glas mjölk för de små och en kaffe till de stora smakar gott och förhöjer enligt mig även chokladsmaken. Visst är det gott med syrliga bär som hallon till choklad men ibland vill jag bara gotta mig fullständigt i något riktigt chokladdigt!
 
Jag tycker dessutom kladdkaka och kladdkake-cupcakes är så tacksamt. Det är så opretentiöst på  någt sätt. Den ska sjunka ihop i mitten och bli kladdig, kletig och gärna lite oformlig. Klicka en klick gräddei hålrummet och det är klappat och klart.
 
Se till att njut lite såhär under hösten också, okej?!
Själv älskar jag hösten, det är mindre måste och jag får ha tjocka koftor, varma halsdukar och luften ute är frisk. Inomhus tänder jag många ljus och njuter av kladdiga bakverk och varma soppor.
 
Här kommer kladdkakereceptet:
 
RECEPT - KLADDKAKECUPCAKES med LÖNNSIRAP
12 stk
 
2 stora ägg
2 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
100 gram smör
3 msk lönnsirap
100 gram mörk choklad
2 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
 
HOW TO?
 
1.  Smält smöret och blanda med lönnsirapen. Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.
 
 
2.  Vispa ägg, vaniljsocker och socker riktigt, riktigt pösigt med hjälp av en elvisp. Vänd ner mjöblandningen varvat med det smälta smöret i äggsmeten.
 
3. Hacka chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad eller i microvågsugn. Vänd ner den smälta chokladen tills du har en jämn och fin smet.
 
4. Placera cupcakesformarna i en cupcakesplåtoch fördela smeten i cupcakesformarna. Fyll formarna till 3/4. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter i  175 grader Celcius.
 
Låt svalna och dekorera sedan med vispgrädde och pudrad kakao..
 
Lycka till!
Kommentarer - Comments
M i k a e l a

Åh vad gott det låter (som vanligt!) men för en annan som inte bakar så ofta, går det då att fuska och använda vanlig sirap istället för lönnsirap eller blir det helfel då? :)

Svar: Du kan använda vanlig sirap, smaken blir inte densamma men kletet kommer fortfarande finnas där :) Lycka till!
Mary

2012-10-08 at 20:00:21 // http://lindeborgskan.blogg.se
Helena

Kladdkaka är alltid ett säkert kort i alla dess former...mums! Jag har aldrig testas lönnsirap till något.

Som alltid är det väldigt fina och lockande bilder! Du är så duktig Mary:) Kram

Svar: Åhh..men Lönnsirap som är så gott till pannkakor, i knäck, i cupcakes.. :P Tack snälla söta! Kram Mary
Mary

2012-10-08 at 21:39:27 // http://baklust.blogg.se
Emma

Ser ju alldeles fantastiskt gott ut:)

Så fin blogg du har!

Kram

Svar: Tack!!Hoåppas du kikar in igen :) Kram Mary
Mary

2012-10-08 at 22:37:24 // http://franminsidasett.blogspot.com
Malin´s Diner

Du tar ju så galet fina bilder, blir så sugen på allt du gör. Inte bara för bilderna, recepten också, men bilderna är en stor del av det.

Kram och hoppas vinet fick dig att må lite bättre ;o)

Jag hoppade vinet, men tog choklad...

Svar: Tack fina!!! :) Hihi, ja..vinet fick mig iaf att må bättre för stunden. Choklad är bra för allt..seriöst. Allt!
Mary

2012-10-08 at 22:44:21 // http://malinsdiner.blogspot.se
Katarina Ratcliffe

Ser helt otroligt gott ut!

Svar: Tack! Det var det ;)
Mary

2012-10-09 at 10:17:58 // http://katarinaratcliffe.se/
Fotograf Linda-Pauline Pehrsdotter Weglin

Du har alltid så fina fotografier, är det alltid du som fotar?

Svar: Tack, vad glad jag blir! Ja, det är alltid jag som fotar :)
Mary

2012-10-09 at 10:25:47 // http://lindapauline1.blogg.se/
kiwiberries

UNDERBART! måste testa dessa! älskar kladdkakemuffins och detta verkar ju vara riktigt mumsigt!

Svar: Mmmm..jag med!!! <3
Mary

2012-10-09 at 13:34:23 // http://kiwiberries.blogg.se/
Hanna

Det låter ljuvligt med lönnsirap i, får man ta och prova på! :)

Svar: Ja, det ger en liten smaknyans jag tycker är härlig och ett bra "klet" i kakan!
Mary

2012-10-09 at 17:54:44 // http://hannaedman.blogg.se
Johanna

såg ju helt ljuvliga ut!

Svar: De var de..mumsiga!
Mary

2012-10-09 at 19:10:26 // http://jwes.shapemeup.se
Fotograf Linda-Pauline Pehrsdotter Weglin

Grymt! Jag önskar jag hade tiden, orken och motivationen att fotografera min mat. Jag är dock inte den bästa bagaren, men man ska väl lära sig någon gång :) Och några av dina recept har jag redan printat och ska prova :D

2012-10-10 at 08:42:58 // http://lindapauline1.blogg.se/
Tess

Åh herregud... såna här recept och bilder borde vara olagliga. För en chocoholic som jag så blir detta JÄTTEJOBBIGT :-))))

2012-10-11 at 10:56:27 // http://www.seenbytess.se
Leone

Jag har just nu känslan "Var har du varit hela mitt liv?" Underbar blogg och underbara recept. Den här bloggen sparar jag!

2012-10-16 at 21:03:39 // http://lingers.blogg.se

Leave a comment:

Name:
Remember Me?

E-mail: (not published)

URL/Blog Adress:

Comment:

Trackback