full screen header

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

MADE BY MARY

RUSTIKA KÖK & NATURMATERIAL

Published: 2016-01-18 at 19:09:00
Jag är så otroligt pepp den våg av traditionellt hantverk som kommer nu. Jag ser mer och mer keramik, träsmide och annat vackert handarbete i allt från magasin, bloggar och böcker men även företag som Ikea har hakat på och äntligen fattat (om inte hela så i alla fall halva) grejen och jag måste säga att det sög till lite i magen när jag såg deras senaste serier som ska presenteras i februari.Och en av de stora anledningarna till att jag älskar naturmaterial är ju att det finns en hållbarhetsfaktor i det hela. Det blir inte samma slit och släng helt enkelt. 
 
Jag älskar den där svarta vägghyllan (FALSTERBO) som liksom är en blandning av lantlig mys och insdustriell nakenhet som jag tycker så mycket om. 
Och det här köket (TORHAMN) i massivt trä och askfaner har så klart en modern "touch" men andas ändå någon slags rustik tidslöshet vilket jag verkligen välkomnar. Jag är så trött på vitfärgad faner och högblanka ytor. Jag vill se mer naturmaterial, sådant som andas i alla fall lite tradition och hanterk, lite kärlek och lantliv utan att för den skull bli chabby chic.
Det här påminner mig verkligen om en helt annan tid. Jag tycker att det är så vackert att ha öppna hyllplan och krokar att hänga saker på, dessutom frigör det golvyta. Och sedan att skärbrädorna stolt får står framme med sin patina, istället för att gömmas undan i lådor eller skåp, berättar en historia för den som är på besök. Och det välkomnar och värmer verkligen! 
Hjärtat slog även ett lite extra slag när jag såg de otroligt fina textilierna (VARDAGEN) som ska komma. Linne! Åh vad jag älskar linne. Nu köper jag det mesta av mina linnehanddukar till köket på second hand och loppisar men varvar det även med nyproducerade linnehanddukar från mer lättillgängliga butiker. Det finns något genuint och ärligt med linne. Det slits så vackert och håller så länge och ger dessutom vilket kök som helst ett lyft. 
Jag tycker verkligen om de där burkarna med lock, perfekt att variera alla mina burkar med "patentlock"...
Om du aldrig köpt eller ägt kökshanddukar i linne så är det ett stort tips från undertecknad. Det är ett så fantastiskt skönt material och blir bara vackrare med tiden. På loppisar finns de ofta, men vill man inte slita allt för hård på dem kan det så klart vara bra att varva med något man inte håller riktigt lika kärt och som man kanske vågar slita på mer. Dessutom är det faktiskt inte alls som har "tillgång" till loppisar och har möjlihet att åka iväg och leta linnehndukar där, och då är det ju bra att de finns att få tag på någon annan stans.  
 
Så, vad säger ni, är ni lika pepp som jag är eller är det inte er stil? 
ALLA bilder från IKEA
 
Och psst..Klicka gärna på hjärtat under blogginlägget om ni gillar det (för då vet jag vad ni gillar eller...inte gillar), kram på er!
 
Psst 2. Det här är INTE ett sponsrat inlägg, bara mina egna ärliga tankar och åsikter. Puss på er! 
 
 
 
Linnéa Lindström

Åh! Alldeles, alldeles underbart :)

Svar: Eller hur!!! <3
Mary

2016-01-18 at 19:22:54 // http://bylittlenea.blogg.se/
ISA

vill flytta nånstans med stort, fint kök NU. direkt.

Svar: Då är vi två!! ;)
Mary

2016-01-18 at 20:01:01 // http://isabyl.devote.se
Ulrica – Krii's Kitchen

Jag älskar verkligen också linnehanddukar. Jag är dock bortskämd med att ha morföräldrar som jobbat på Almedahls väveri när det begav sig. Morfar berättade att dom varje månad fick köpa linnedukar i bland annat hellinne (!) och andra linnetyger och linnevaror för personalpris. Det hade man inte riktigt haft råd med idag kan jag säga. :)

Svar: Visst är linnehanddukar helt bäst! Hihi ja då är du verkligen bortskämd ;) :P Men åh, vilken lyx, avis på din morfar! ;)
Mary

2016-01-18 at 20:23:16 // http://kriiskitchen.se
Josephine

Precis min stil! älskar bilderna, verkligen inspirerande. Kul att Ikea är så snabba på att snappa upp trender och göra dem tillgängliga!

Svar: Visst är det fint! Ja det är jättebra, och också att de tänker på materialval och struktur, påverkar så mkt!
Mary

2016-01-18 at 20:53:33 // http://attbyggaetthem.blogspot.se
Jennifer Qvist

Vilken härlig blogg! Kika gärna in hos mig! Gravid med mitt tredje barn som kommer i maj ☺️☺️

Svar: Hej Jennifer, tack snälla, vad go du är! <3 Grattis till bäbisen och lycka till!
Mary

2016-01-21 at 21:14:45 // http://nenneq.blogg.se/
Mårtenssons Kök

Ja här bor vi ju i en lägenhet med originalköket från 1937 kvar, så något slit och släng kvalar det inte in under:) Fast det sorgliga är att så fort någon hyresgäst flyttar så renoveras både kök och badrum, då ryker all gammal fin inredning ut, det stora underbara skafferiet rivs och in kommer IEKAs tråkigaste vita standardkök. :(

Svar: Vad kul att ni har originalköket kvar och att det är bra skick <3 När ursprungliga köket är i bra skick förstår jag inte varför man river ut, tyvärr är det ju inte alltid så dock (att det är i bra skick alltså). Jag hoppar innerligt att det hus vi hittar har gamla detaljer kvar som vi kan restaurera och bevara!
Mary

2016-02-03 at 20:46:27 // http://martenssonskok.blogspot.se/
Elin Lundgren

Tycker de är riktigt fint! :)

Svar: Eller hur, så behagligt och lugnt på ngt sätt!
Mary

2016-02-06 at 15:44:05 // http://elolinonl.blogg.se/
Mallan

Wow!! Vi håller precis på titta på att renovera vårt kök men nu fick jag helt ny inspiration!! Färgerna går så bra i varandra.

Svar: Men eller hur, så himla snyggt! Lycka till med renoveringen!
Mary

2016-02-08 at 09:37:27 // http://allamatberedare.se
Sandra

Jag vet ju vad du sysslar med om dagarna men vill ändå säga att jag saknar dina blogginlägg <3

Svar: Naaw, vad FIN du är! Jag är snart "klar", el ja iaf med det mesta jobbet, och då är jag BACK! :D Känns ändå lite bra att vara saknar ;) <3
Mary

2016-02-10 at 07:17:50 // http://atilio.metromode.se
Nora Bååth

Så fint med enkla och gjordnära färger!
btw, fint efternamn ;)

Svar: Men visst är det! Åh kul, en till "bååth". :D
Mary

2016-02-14 at 12:51:52 // http://noraslife.se
Rania {Rania Maria Photography}

Svar: Tack snälla du! <3 Kul att du är här och läser + kommenterar :D *dansar* Du är så välkommen oavsett, men lemonad och bakverk är ju väldigt väldigt tacksamt ;) Kraaam

Svar: <3 Hihi it's a date! :D
Mary

2016-02-23 at 20:15:07 // http://www.thewaveswemake.se/raniamaria
Amanda

Sååå fint!!

Svar: Visst är det! :)
Mary

2016-02-28 at 12:45:53 // http://amandasalden.blogg.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: