Senaste tiden har jag och kärleken suttit mkt med min bloggdesign och det börjar “ta sig”, men jisses så mkt jobb det är! När man är självlärd tar det så mkt längre tid än vad det gör för proffsen men det är ett viktigt jobb, ett jobb som måste göras, för när jag inte är nöjd med bloggdesignen så dalar min blogginspiration och jag behöver verkligen göra allt jag kan för att boosta min egen kreativitet den här mörka årstiden.

Helgens planer innehöll från början vänner, surdegspizza och spelkväll men i princip alla blev sjuka inklusive jag själv (hej migrän) så vi fick stanna hemma. Men när spelkvällen uteblev fick jag ju tid till annat, som att göra en lyxig granola till kommande mörka kvällar framför datorn slitandes med bloggdesignen.

Den här granolan är så ljuvlig att det finns inte. Den vita chokladen tillsammans med vaniljen, pecannötterna och de torkade blåbären är en kombinatiaon som är helt fantastiskt god! En nötig sötma som är sådär klockren tillsammans med vaniljyoghurt och färska blåbär. Granolan är faktiskt så sjukt god bara för sig självutan yoghurt att jag gärna slänger in en näve eller tre i munnen som snacks, sådär när jag passerar förbi köket “helt apropå ingenting”…

Här kommer receptet!

Here’s the recipe (English translation further down)

Lyxig granola med Rostad Vit Choklad, Torkade Blåbär & Pecannötter

6 dl havregryn (ta gärna glutenfria)
90 gram pecannötter
2 krm äkta vaniljpulver
1 dl rapsolja
2 msk flytande honung

70 gram torkade blåbär
100-150 gram vit choklad
2 msk pumpakärnor

Granola:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, vaniljpulver och pecannötter i en stor skål. Vispa för hand ner oljan i honungen och ringla det över havreblandningen. Rör tills allt blandat sig väl. Häll upp på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter, rör om efter halva tiden. Ta ut plåten och låt svalna helt.

Riv den vita chokladen på den grova sidan av rivjärnet. Strö sedan ut den på en bakpappersklädd plåt och rosta chokladen mitt i ugnen ca 6-7 minuter eller tills chokladen börjar få lite lätt gyllenbrun ton. Var aktsam, det kan gå väldigt fort på slutet. Ta ut och låt svalna i rumstempereatur, bryt sedan i bitar.

Vänd samman alla de avsvalnade ingredienserna med varandra, tillsätt torkade blåbär och pumpakärnor och häll sedan upp i glasburk. Förvara torrt och svalt. Jag har märkt att den håller sig lite kortare, förmodligen pga av den vita chokladen. Jag förvarar den därför i kylskåpet för att förlänga hållbarheten.

Trevlig helg finingar!

Lyxig Granola med Rostad Vit Choklad, Torkade Blåbär & Pecannötter