full screen header

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

MADE BY MARY

NYTTIGA MOROT- & KOKOSBOLLAR OCH EN NOMINERING I MATBLOGGSPRISETS "BÄSTA FOTO"

Published: 2015-10-26 at 13:34:00
For all my english speaking followers, click "translate" on the left side of my blog and you'll get somewhat of an idea what I'm talking about. The translation might be weird and funny, it probably will be. But stilll... this is a vegan, gluten free and lactose free carrot and coconut balls! Enjoy! 
 
Helgen har bara svishat förbi. Vi har besökt finaste Sofia & Mattias och umgåtts i höstsolen, klappat katter, pratat framtidsdrömmar, jobbplaner och nya utmaningar. Vi har skrattat så jag har ont i käkarna, kikat på loppisar, ätit gott och myst framför brasan. Det är så vansinnigt härligt att umgås med vänner och bara vara utan något speciella planer. Lite som när man var yngre och allt inte var så uppstyrt.
När jag kommer hem efter en lång bilresa så älskar jag att gå omrkgin och pyssla hemma. Plocka bort gamla blomblad och vattna blommorna, plocka ur väskan och sätta på en kopp kaffe eller en kannan te. Kanske äta något gott och mysa till det hemma. 
 
Så igår när vi kom hem efter ungefär 5 timmar i bilen så plockade jag bort vissnade rosor, vattnade blommor och hasade omkring i gamla raggsocker. Vi åt lite halvdåligt under resan vilket nog var anledningen till att jag var så otroligt sugen på något gott. Efter en snabb genomgång av kylskåpet och insikten att v inte hade något vettigt hemma så  kom jag plötsligt på att mamma tipsat om ett recept som hon plockat med sig från Ica som Paul Svensson skapat för Icas rosa månad.
Det jag mindes var att det var något om morötter, mandlar, dadlar och kokos. Efter lite luskande visade det sig att jag nästan hade allt som behövdes hemma i skafferiet (minus kardemumma och citron) och eftersom jag inte orkade engagera mig i ett besök på affären hoppade jag helt enkelt över de ingredienserna och körde på "jag tar vad jag har" vilket visade sig fungera alldeles perfekt! 
 
 
När morotsbollarna var klara satte jag mig framför datorn för att gå igenom de mail jag missat under helgen och blev bara SÅ GLAD eftersom jag blivit nominerad till Matbloggsprisets "Bästa Foto"! Det är verkligen en otroligt ära och bara det att stå på listan tillsammans med andra bloggare som jag inspireras av känns mer än fantastiskt! De andra nominerade är Diana med bloggen By Diadonna, David och Luise på Green Kitchen Stories & Hanna på Metromode med bloggen "Hur bra som Helst". Vilket jäkla gäng att tävla mot säger jag bara! 
Så jag njöt av både nomineringen och mumsade mototsbollar i godan ro. 
Det finfina med det här snacket eller mellanmålet är att det är både mjölkfritt, glutenfritt, inte innehåller något tillsatt socker och så är de veganska. Bra för kroppen med andra ord, och miljön. Tack och bock säger jag bara! 
 
 
Om du inte vet hur man skållar mandlar eller inte hittar några färdigskållande; koka upp vatten i en kastrull, tillsätt mandlarna med skal och låt koka ca 1-2 minut. Drag från plattan, häll bort det varma vattnet och häll på kallt vatten. Låt svalna något och "tryck" sedan enkelt ut dem från skalet. Det går även bra att lägga mandlarna i en kökshandduk och gnugga så brukar det mesta av skalet lossna. 
 
Och psst..Klicka gärna på hjärtat under blogginlägget om ni gillar det (för då vet jag vad ni gillar eller...inte gillar), kram på er!
 
 
 
Nyttiga Morot- & Kokosbollar
ca 15 st
 
 
2 dl skållade mandlar
2,5 dl finrivna morötter (ca 1 ordentligt stor morot)
10 färska dadlar
1 msk kokosolja
ev några droppar vaniljessens
 
 
kokos 
 
 
 
Mixa sönder mandlarna i en hushållsmaskin till ett grövre mandelmjöl. Kärna ur dadlarna och mixa samman med mandelmjölet, tillsätt kokosolja samt vaniljessens och mixa tills det börjar klumpa ihop sig. Tillsätt slutligen de finrivna morötterna och mixa ytterligare några sekunder. 
 
Rulla till bollar och vänd i kokosflingor. Förvara kallt. 
 
Lycka till! 
 
 
 
Linn

Grattis - så himla välförtjänt! Du tar fantastiska bilder, så det är inte ett dugg överraskande att du är med bland dom nominerade.

Svar: Tack för dina otroligt fina ord Linn!! <3 Stor kram till dig
Mary

2015-10-26 at 14:38:19 // http://mynordicfoodtales.com/
Ruth | HungryHeart.se

GRATTIS till nomineringen! Vad roligt för dig! Och framför allt är det oerhört välförtjänt. Förutom att du tar otroligt vackra bilder, så är dina recept alltid fantastiska. Jag vet inte hur många gånger jag har följt din macaronstutorial eller bakat dina västerbottencupcakes till exempel och de går verkligen hem hos alla.

Svar: Tack snälla snälla du!! Så himla roligt att läsa, det betyder SÅ mkt för mig!
Mary

2015-10-26 at 19:59:50 // http://www.hungryheart.se
AngelicasVärld

GRATTIS!!! Så välförtjänt!

Svar: Tack Angelica, vad snäll du är! <3
Mary

2015-10-26 at 20:26:49 // http://angelicasvarld.com/
Agnes {Cashew Kitchen}

Så himla fantastiskt med nomineringen!!! Grattis! Men måste säga att jag inte alls är förvånad ;)

Bollarna låter verkligen som ett snacks helt i min kategori. Brukar göra några liknande på kokos, kardemumma och citron, men nu blev jag pepp att testa med morötter också!

Kram på dig <3

Svar: Tack snälla!! <3
Mm det låter gott med kardemumma och citron, tror ursprungsreceptet var något liknande så det skulle nog passa i också!

kram
Mary

2015-10-27 at 08:34:02 // http://cashew-kitchen.com
Scandinavian Wellness

Låter ju helt fantastisk gott! Är sådana här recept och bilder jag jag går igång på. Stooort GRATTIS till nomineringen :) hls Anki Scandinavian Wellness

Svar: Men vad kul att du tycker det, och det gör jag med så klart (går igång på den typen av recept)! Tusen tusen tack, det värmer!
Mary

2015-10-27 at 14:08:54 // http://scandinavianwellness.nu/
Linda

Men åååh, fina bordet! :-)
Och såå stort grattis till vinsten <3 <3

Svar: Hihi jaaa, bordet! :D ;) Man kan aldrig ha för mkt bord..tror jag "behöver" ett till faktiskt...:P
Mary

2015-11-09 at 00:02:09 // http://www.callmecupcake.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: