Jag är en matälskande levnadsglad person som gärna ligger på sofflocket och ser på film. Eller läser en bok, bakar, lagar mat, pysslar. När jag inte umgås med mina två barn och min make, de kommer först i alla lägen. Det blir inte mycket tid över för soffliggandet med familj och heltidsjobb. Ändå måste jag erkänna att jag är lite av en soffpotatis.

Jag har precis börjat jobba igen efter min föräldraledighet och jag har haft all möjlighet i världen att ta tag i hälsan och vikten innan jobbvardagen tog över. Men nu blev det inte så. Hur det kommer sig är en bra fråga och det kan kanske vara anledning att komma tillbaka till det vid ett senare tillfälle. På ett sätt så kommer det att bli lättare att göra bra val nu, kylskåpet och skafferiet kan inte kalla på mig och tala om att det finns godsaker att knapra på. Av någon anledning kallar det inte lika mycket när maken är hemma.

Som sagt, jag älskar mat. Mat sak vara god annars är det ingen idé att äta. Men går det att göra god mat som är hälsosam? Såklart! Jag vet hur. Problemet är att jag har ”glömt bort” hur. Eller förträngt rättare sagt. Och jag har ett problem med portionsstorlekar. Och sen är det ju det här med grönsaker… De gör ingen nytta i kylen, de måsta ta sig ut till tallriken och in i munnen. Men de gör ju inte det själva. Ja, det finns en del att förändra. Men den här gången ska jag ta en sak i taget, Rom byggdes inte på en dag, som det så klokt heter.