Tortillabröd till din tacos

Tortillabröd till din tacos – skippa färdiga produkterna och våga gör själv!

Tortillabröd är busenkelt att laga själv och det blir så mycket mer kvalité än de plastiga du köper i affären. Du kan även experimentera med olika typer av mjöl sorter. Är du gluten intolerant kan du använda dig av receptet längst ned på sidan. Det är en glutenfri variant med majsmjöl istället för vanligt vetemjöl.

Vi har ett projekt att försöka göra tacos roligare än vad den är i dagsläget i Sverige. En klassisk tacofredag innehåller för mycket färdigköpta ingredienser när det egentligen är så enkelt att göra mycket själv. Detta betyder inte att du ska göra allt från grunden. Vi har under veckan gjort egna tortillabröd och tycker att detta slår de färdigköpta tortillabröden stort! Testa dessa själv så kommer du själv se hur enkelt och stor skillnad det gör!

Här kommer 2 enkla recept!

Vetetortilla

(för ca 14 st. tortilla bröd, pris ca 20 kr)

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 6 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 nypa bakpulver
  1. Börja med att blanda alla de torra ingredienserna, viktigt att det inte är några klumpar.
  2. Lägg sedan till vattnet och oljan och använder händerna för att knåda ihop till en deg.
  3. Dela degen i 14 lika stora bitar och kavla ut till en “pannkaka” – viktigt att de är tunna!
  4. Stek sedan i en stekpanna utan stekfett tills de fått färg och servera genast!

Majstortilla (glutenfritt)

(för 12 majstortilla bröd, pris ca 20 kr)

  • 4 dl majsmjöl
  • 2 nypa bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 msk fiberhusk
  • 4 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  1. Börja med att blanda alla de torra ingredienserna, viktigt att det inte är några klumpar.
  2. Lägg sedan till vattnet och oljan och använder händerna för att knåda ihop till en deg.
  3. Dela degen i 12 lika stora bitar och kavla ut till en “pannkaka” – viktigt att de är tunna!
  4. Stek sedan i en stekpanna utan stekfett tills de fått färg och servera genast

Smaklig måltid!

Tortillabröd till din tacos