Att juica handlar inte bara om att juica frukter och sötare grönsaker men också om att använda sig av grönsaker som broccoli, gurka och spenat. Den här juicen är verkligen en grön juice som innehåller alla de tre ingredienserna jag nyss nämnde.

Om man inte är van att dricka den typen av grönsaksjuice eller att göra en detox kan det kännas lite konstigt att dricka broccoli och spenat men det fungerar perfekt, speciellt när man blandar upp det med några C-vitaminfyllda citrusfrukter som apelsiner eller clementiner. Jag brukar dessutom nästan alltid slänga ner ett äpple eller två eftersom jag tycker om den smakbalansen som kommer från att man använder både citrusfrukter och äpplen.

Ibland puréar jag kiwi eller banan och blandar ner den i juicen för att få en tjockare juice som känns mer som en smoothie. Det blir mer mättande än en traditionell juice från råsaftcentrifugen.

Här kommer juicerecept nummer fyra!

En Grön Juice med Broccoli & Spenat

100 gram broccoli
två stora nävar färsk spenat
1/2 gurka
5-6 clementiner el små apelsiner
1 lime
2 äpplen

2-3 Kiwi el 1 stor Banan (valfritt)

Skär bort skalet på citrusfrukterna och kör alla ingredienserna till juicen genom råsaftcentrifugen. Smaka av och tillsätt ev extra citrusfrukt om du önskar. Juicen ska smaka “grönt” men ändå men ändå balanseras av citrusfrukterna och äpplets sötma. Puréa kiwi eller banan och rör ner i juicen om du önskar en mer matig smoothie. Drick inom 20 minuter!

Gör en Grön Juice med Broccoli & Spenat