Krämig salsiccia och kyckling gryta med ris

 

Krämig salsiccia och kyckling gryta med ris är riktigt gott och mättar ordentligt! Följ detta enkla recept så kommer du garanterat att gilla resultatet om du gillar salsiccia och kyckling! Passar även väldigt bra till matlådan!

Se bild – Salsiccia kan vara det som står ut i detta recept prismässigt och detta behöver inte stämma. Köper du ett billigare “budget märke” behöver inte smaken äventyras. Se till att korven innehåller en hög kötthalt och inte är färdiglagad utan innehåller rått kött så blir det sällan fel, du vill inte köpa en salsiccia som har samma färg som en vanligt grillkorv.

Krämig salsiccia och kyckling gryta med ris

För 4 personer (tid ca 25 min, pris ca 30 kr per person)

  • Ris för 4 portioner
  • 200 g salsiccia
  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 paket (2,5 dl) matlagningsgrädde
  • 300 g harry coverts (köp gärna frysta som är billigare)
  • 2 msk olivolja
  • 1 kycklingbuljongs-tärning
  • 2,5 dl vatten
  • 1,5 msk japansk soja
  1. Börja med att koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skär kycklingen i strimlor samt korven i skivor.
  3. Stek korv och kyckling tillsammans med oljan i en stekpanna och flytta sedan över till en gryta. Tillsätt 2,5 dl vatten och buljongtärningen och blanda runt tills tärningen har löst upp sig i vattnet.
  4. Tillsätt sedan grädden och låt små koka i ca 10 minuter.
  5. Smaka av allt med soja för att få till en god sälta.
  6. Tillaga harry covers enligt förpackning om du har frysta. Har du färska kokar du dessa i ca 3 minuter till de fått en ljusare färg och blivit mjukare.

Smaklig måltid!

Krämig salsiccia och kyckling gryta med ris