Kycklingcurry

Kycklingcurry är superenkelt! Kycklingcurry lagat i hemmet är det många som använder färdiga curryblandningar men det är så mycket godare om du gör denna från scratch. Både prismässigt och tidsmässigt är det perfekt för dig som vill ha god, enkel och billig mat till middag och lunchlåda!

Kycklingcurry för 4 personer

(tid ca 25-30 minuter, pris 30 kr per person)

  • ris för 4 personer
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 tsk curry
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 kycklingsbuljongstärning
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk honung
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  1. Koka upp 4 portioner ris enligt instruktion på förpackningen.
  2. Hacka lök och morötter samt strimla paprikan i långa stavar.
  3. Skär kycklingen i strimlor. Stek upp den med olja, lök och curry i ca 5 min.
  4. Lägg till paprika, morötter, kokosmjölk, buljongtärningen och vattnet. småkoka detta med lock på i ca 10 minuter. Rör om varannan minut för att blanda ihop ingredienserna. Smaka av detta med salt och honung.
  5. Servera detta med ris, och riktigt gott att lägga till en klick yoghurt vid sidan av, gillar du koriander är det supergott att grovhacka lite koriander till topping.

Smaklig måltid!

Kycklingcurry, enkelt och smarrigt!