Pasta chorizo är enkelt och gott! Du är klar på under 20 minuter och har du mat över passar den perfekt till matlådan.
Pasta Chorizo för 4 personer
(pris ca 25 kr per person, tid ca 20 minuter).
Gillar du inte maträtter med en rökig smak rekommenderar vi inte detta recept. Byt då ut ut chorizon till salsiccia och paprikapulvret till parmesan som du kan toppa med tillsammans med basilikan.
Du behöver:
- 600g färsk chorizo (salsiccia om du ej gillar rökiga rätter).
- 2 klyftor vitlök
- 500g Pasta
- 2 paprikor
- 3 färska tomater
- 2 gula lökar
- 2 tsk rökt paprikapulver (parmesan om du ej gillar rökiga rätter – använd parmesan att toppa rätten med).
- 1 kruka basilika
- 1/2 kycklingbuljongs tärning
- olivolja
- Koka pastan enligt anvisning på förpackning.
- Skiva löken i tunna skivor och finhacka vitlöken.
- Stek chorizon tillsammans med vitlöken och löken i olivolja.
- Skiva paprikan och tomaterna i mindre bitar. Tillsätt till stekpannan. Tillsätt även paprikapulvret och kycklingbuljongs tärningen.
- Avsluta med att tillsätta pastan i stekpannan och blanda ihop allt till en krämig pasta, toppa med hackad basilika.
Smaklig måltid!
Pasta chorizo – krämigt och gott!