Laxpasta är enkelt och nyttigt.

 

Laxpasta är enkelt och nyttigt. Perfekt för matlåda, middagsbjudning eller som vardagsmat! Laxpasta är superenkelt att laga och de flesta gillar en god laxpasta! Trixet är att inte koka laxen för länge då den blir torr, utan låta såsen tillagas innan laxen åker i. Vill du äta en god och riktigt nyttig pasta rätt är Laxpasta för dig!

Detta recept är ett önskemål från en av våra användare! Till denna pasta skulle vi rekommendera att du använder vanlig pasta, tagliatelle eller Fusilli (skurvar) pasta. Det är en god och krämig sås som är godast om den fäster sig på pastan så får du mycket smak i varje tugga!

Laxpasta för 4 personer

(tid ca 20 minuter, pris ca 30 kr per person)

Du behöver:

  • 500 gram lax
  • 100 gram sparris eller spenat
  • 1 gul lök
  • 5 dl creme fraiche
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk rivet citronskal
  • Smör/olja för stekningen
  • Salt och peppar och citronsaft efter smak
  1. Börja med att hacka löken fint samt stek i stekfett. Pressa i vitlöken tillsammans med löken så fort löken har blivit mjuk.
  2. Tillsätt sedan senap, buljongtärning, rivet citronskal, mjölk samt crème fraiche, smaka av med salt och peppar. låt småkoka i ca 10 minuter.
  3. Tillsätt nu ditt val av sparris eller spenat och låt allt småkoka ytterligare 10 minuter.
  4. Hacka laxen i fyrkanter, storleken bör vara lite större än sockerbitar och tillsätt sedan till såsen och småkoka i ca 5 minuter till och smaksätt med citronsaft tills du uppnår den smak du vill ha.

Smaklig måltid!

Laxpasta – Enkelt, krämigt och supergott!