På sommaren äter jag mycket sallad, det är så enkelt att variera och så gott till grillat. Då passar jag gärna på att ta det bästa av vad säsongen har att erbjuda! En enkel sommarsallad med söta bär och salt ost, krispiga nötter till ett glas rosé och trevligt sällskap är allt som behövs för att sätta guldkant på sommarkvällen!

Rosé de Bonnet är ett väldigt bärigt och friskt rosévin med tone av hallon, grapefrukt och röd vonbär som passar utmärkt med just lätta sommarsallader, länk till vinet hittar du HÄR. Skrolla nedåt så kommer receptet på sommarsalladen!

Somrig Sallad med Björnbär- & Hallonvinägrett

4-6 port

ca 450-500 gram Edamamebönor

300 gram färska jordgubbar

150 gram färska hallon

150 gram färska björnbär

1 påse, ca 70 gram röd mangold

1 påse, ca 70 gram, rucola

200 gram ädelost av valfri sort

50 gram skalade pistagenötter

Hallon- & Björnbärsvinägrett

1 dl rapsolja

100 gram färska el frysta björnbär

1 tsk honung

1 msk hallon balsamvinäger

1 msk vitvinsvinäger

1 nypa salt

1 liten vitlöksklyfta

Mixa samman alla ingredienser till vinägretten med en handmixer. Låt stå till servering

Koka Edamamebönorna enligt anvisningarna på paketet. Häll bort kokvattnet, skölj med kallt vatten och låt svalna. Öppna skidorna och tryck ut bönorna. Dela jordgubbarna på hälften och vänd samman med mangold, ruccola, edamamebönor, hallon & björnbär. Fördela i djupa tallrikar eller på ett serveringsfat. Fördela osten och nötterna över salladen och avsluta med vinägretten.

Ät salladen som den är eller tillsammans med grillad kyckling och en bit surdegsbaguette. Servera tillsammans med ett glas Rosé de Bonnet.

Bärig Sommarsallad med Ädelost, Jordgubbar samt en Björnbär- & Hallonvinägrett