Jag tycker verkligen om att ge bort ätbara julklappar och egen hudvård till vänner och familjemedlemmar. Det är enkelt och ofta ganska billigt samtidigt som julklappen är genomsyrad av kärlek och omtanke. Det är inte bara något man gått ut och köpt, man har bakat eller skapat något eget.

Det här underbart doftande kaffeskrubben är ett perfekt exempel på just detta. Den doftar underbart av kaffe och vanilj men ändå mjukt och krämig och det är därför jag kallar det ”kaffe latte-skrubb” fast den inte innehåller någon mjölk.

Faktiskt så doftar den lite som toppingen på Mockarutor eller Kärleksmums som det numera kallas. Och jag älskar det! Det malda kaffet skrubbar skönt tillsammans med sockerkornen och kokosoljan gör huden mjuk. Sen att man doftar som ett helt bakverk gör inte saken sämre… Andra härliga julklappstips i samma kategori är socker- & citronskrubb som du hittar HÄR eller denna fräscha men syrliga äppel- & sockerskrubb som du hittar recept på HÄR.

Det sägs att kaffeskrubb ska vara bra för celluliter men för mig är det inget jag lägger någon större vikt eller vid, det viktiga är skubb-effekten och doften. Sen om det nu skulle råka vara så att det trollar bort en cellulit eller två, ja det ser jag som grädden på moset i så fall ?

Förpacka i en fin burk och ge bort i Julklapp, eller skrubba järnet i hela december så är du mjuk och len lagom till Julafton!

Här kommer DIY-receptet:

DIY KAFFELATTE SKRUBB
En underbart doftande kroppsskrubb som påminner om toppingen på bakverket “Kärleksmums”. Skrubbar skönt och du doftar som ett bakverk när du är klart!

INGREDIENSER
1,5 dl grovmalen kaffe
1 tsk äkta vaniljpulver
1 dl strösocker
1,5 dl flytande kokosolja (smält oljan om den är fast)

INSTRUKTIONER
Blanda alla de torra ingredienserna, kaffe, vaniljpulver och strösocker, i en större skål. Smält kokosoljan om den är fast och rör ner i de torra ingredienserna, blanda väl. Tillsätt lite olja i taget tills konsistensen känns rätt. Beroende på kaffets grovhet suger skrubben upp olika mkt fett. Skrubben är perfekt när den är fuktig men fortfarande håller samman, ungefär som fuktig sand.
Häll upp i luft-tät burk och använd direkt eller förvara i kylskåp för längre hållbarhet.
Ge bort eller skrubba själv. Förvara i kylskåp. Den blir stek/hård i kylen, men den blir fort mjuk i duschen.

NOTERINGAR
Skrubben stelnar i kylskåp men mjuknar snabbt i rumstemperatur och i handen när du börjar skrubba kroppen.
Ska endast användas som kroppsskrubb.
Om kaffet är finmalet fastnar det gärna i hår på huden, var noga med att du får bort allt kaffe i duschen. Om du är osäker; ha oömma mjuka kläder på dig efter duschen.

DIY CAFFE LATTE SKRUBB