Geléhjärtan är något som du kan köpa i ganska så många butiker kring Alla Hjärtans Dag. Men, ärligt, hur spännande är det att grabba tag i en ask geléhjärtan för 49,90 på Ica. Nej precis, totalt ospännande och opersonligt är vad det är! Men tänk om du slängde ihop en hög med egna geléhjärtan med jordgubbssmak då? Ja men eller hur, lite mer spännande och faktiskt godare. Medan köpta geléhjärtan smakar socker och konserveringsmedel så vågar jag iaf påstå att de här smakar lite mer jordgubbe!

Själva tillagningen av dina geléhjärtan går på cirka 10 minuter, det är själva stelningsprocessen som kräver lite tid, låt dem gärna stå över natten, alltså en 8 timmar, så de sätter sig ordentligt.

Vill du kan du göra dem lite med vilken smak du vill, det är bara att du byter ut saften/juicen. Jag har gjort dem tidigare med clementinjuice (kring jul), hallon och med rabarbersaft och det blev kanongott det med!

RECEPT – GELÉHJÄRTAN med JORDGUBBSSMAK

2 dl stark jordgubbssaft
6 gelatinblad
1,25 dl strösocker
50 gram glykos

Strösocker

Mjuka iskubsformer i hjärtform
Rapos-/matolja

Godis- eller kökstermometer

Gör så här

1. Blanda socker, jordgubbssaft och glykos i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka tills dess att blandningen når 110 grader, dra då av från plattan.

2. Under tiden sockerlagen kokar på spisen, lägg gelatinbladen i blöt. Pensla insidan av dina mjuka iskubsformar med smakfri olja, använd en bröd eller grillpensel.

3. När sockerlagen nått 110 grader, krama ur gelatinbladen och blanda ner i sockerlagen, rör noga tills all gelatin löst sig.

4. Häll upp blandningen i iskubsformarna och ställ att svalna i rumstemperatur. När de inte är varma längre kan du ställa in dem i kylskåp över natten.

När dina geléhjärtan stelnat (dagen efter):

5. Häll ca 3 dl sträösocker i en djup skål. Tryck ut dina geléhjärtan och rulla runt dem i sockerlbandningen tills de är helt täckta av socker.

Ja, det var alles det..

Nu är det bara att lägga ner dem i en fin lite pappersask! Ett annat alternativt är att ta fram en fin liten skål och ställa på bordet med ett fint kort till din kärlek, där du skriver hur du känner för henne/honom.

Svårare än så behöver det inte vara!

Hemgjorda geléhjärtan med jordgubbssmak