Keso lasagne

Keso lasagne för 4 personer

(tid ca 40 minuter, pris ca 30 kr per person)

Keso lasagne är en riktigt fräsch variant av en lasagne. Maträtten brukar vara mastig och genom detta recept blir den mycket fräschare! Om du inte har testat detta förut är det ett måste! Vill du göra denna lite fettsnålare kan du använda dig av kycklingfärs som är passar riktigt bra!

Du behöver:

  • gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk olivolja eller rapsolja
  • 500 g nötfärs eller kycklingfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 500 g keso
  • 200 g lasagneplattor
  • 1 dl riven ost
  • salt
  • peppar
  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Stek lök, vitlök och färsen på hög värme tills löken fått färg.
  4. Smula i buljongtärningarna och tillsätt tomatpurén, stek i 2 minuter. Tillsätt sedan krossade tomater.
  5. Blanda ned keson och varva blandningen med lasagneplattor i lager i en ugnsform och toppa med riven ost, och grädda i ugnen i 30 minuter tills osten fått färg

Smaklig måltid!

Keso lasagne – Fräschare och godare än vanlig lasagne!