Jordnöttsmör, jag älskar jordnötssmör och fudge med jordnötssmör är helt fantastiskt gott! En mjukare fudge som förvaras i kylskåp och som också serveras kylskåpskall. Perfekt att göra dagen innan eller till och med samma dag, dvs på Julafton, om det krisar och man inser att ingen köpt något som helst julgodis!

Jordnötssmörfudge är julgodis för den late, värm, blanda med florsocker och låt stelna i en brödform. Skär i bitar och du är färdig. Så det är det vi gör här hemma. Äter jordnötsfudge, ugnsrostar och griljerar skinka, rullar köttbullar och gör rödbetssallad. Snart kommer min bror och dricker glögg och clementiner och pratar livet, kärlek och framtidsplaner tills det är midnatt. Då är det dags att gå och lägga sig för att vakna till Julafton.

Kärlek till er alla, hoppas ni har en fantastisk kväll!

Jordnötssmörfudge

1 burk, 350 gram jordnötssmör (utan bitar)
0,75 dl vispgrädde
150 gram smör
250 gram florsocker

Blanda alla ingredienser utom florsocker i en tjockbottnad kastrull och värm på medelvärme tills det börjar bubbla. Rör då och då så att det inte bränner i botten. Sikta florsockret i en sdtor bunke och häll den varma jordnötsblandningen över florsockret och rör snabbt ihop till en slät kräm.

Klär en fyrkantig brödform med bakplåtspapper, pensla lätt med rapsolja, och fördela smeten i formen. Låt stelna över natten, eller i ca 4 timmar i kylskåp, och skär sedan i bitar. Förvara i kylskåp och servera riktigt kall!

God Jul!

Jordnötsfudge – fudge med jordnötssmör