Idag har jag börjat julpyssla lite smått, det börjar jag alltid med i november, så att jag kan njuta desto mer under december. Jag slår in paket och mumsar i mig pepparkakor och dricker julmust. I är det Annas limited edition “Vinteräpple” som jag mumsar i mig medans jag dekorerar pepparkakorna med kristyr samtidigt som jag spelar lite free spins och slår in små paket till pappa som fyller år i december.

Dom senaste mornarna har det varit lite frost i gräset fast det annars är väldigt varmt för årtiden och det är bara så vackert. Jag längtar innerligt efter julen och snö och passar på att dricka mängder av kryddig varm choklad och njuta av den här lite lugnare årstiden.

Förra året släppte Annas Pepparkakor för första gången en limited edition inför jul. Då var det lingon och i år är det sötsyrligt vinteräpple och en extra dutt kanel som gäller. Och det är inte bara förra året och i år som bjussar på en limiterad upplaga pepparkakor. Det kommer nämligen släppas en ny limited edition varje år, en slags pepparkakstradition helt enkelt och jag som älskar pepparkakor är inte det minsta ledsen över det!

Dekorerar pepparkakor med kristyr gör jag varje år och det är både roligt och enkelt. Blanda din egen kristyr, det är det bästa tycker jag, och spritsa med en riktigt liten tyll så får du fint resultat. Lägg i en cellofanpåse och sätt fast på en julklapp eller ge bort som det är. Borra hål i pepparkakan och häng upp den i julgranen eller använd som namnlapp på paket. Borra hål i färdiga papparkakor går utmärkt, det är faktiskt bara att använda en korkskruv och försiktigt borra sig neråt i pepparkakan och vips så har man enkelt ett snyggt och jämnt hål.

I helgen har vi bunkrat upp med Annas Vinteräpple, lagrad ost och päron. För det är bara så gott tillsammans. Och kanske någon kopp eller tre med kryddig varm choklad. Vi ska hämta Doris och så ska vi bara mysa tillsammans. Hoppas ni har något riktigt mysigt planerat inför helgen allihopa! Kanske Julpyssel ni med?

Och psst..Klicka gärna på hjärtat under blogginlägget om ni gillar det (för då vet jag vad ni gillar eller…inte gillar), kram på er!

För den som vill prova på att spritsa egna kreationer kommer recept på kristyren även här:

Kristyr:
1 äggvita
ca 2,5 dl florsocker
några droppar ättika

Vispa samman alla ingredienser med en visp till en tjock smet. Mängden florsocker beror på storleken på äggvitan. Kristyren är perfekt när den bildar toppar som sen sjunker ihop och blir slätt!

Och på den kryddiga varma chokladen här:

Kryddig Varm Choklad
3 dl mandelmjölk eller havremjölk
1 msk kakao
1/2 tsk kanel
1/2 tsk cayennepeppar
1 msk lönnsirap

Värm mandelmjölken med kakao, kanel, cayennepeppar och lönnsirap. När den är riktigt het, häll upp i ett stort glas eller kopp och toppa med vispad havregrädde och lite extra kanel. Njut!

Julpyssel och pepparkaksmys med annas pepparkakor vinteräpplen