Kycklingpasta med timjan och parmesan

 

Kycklingpasta med timjan och parmesan är en enkel rätt för veckans matlagning, perfekt för matlådan.

Kycklingpasta är enkelt och gott. Det är en rätt som är svårt att misslyckas med för att den är så enkel. Med citron/lime blir rätten fräsch och mycket trevligare i smaken. Gillar du pasta och kyckling måste du testa detta!

Du kan byta ut timjan mot t.ex. persilja om du föredrar persilja. Vill du göra denna rätt vegetarisk kan du använda corn istället för kycklingfilé och grönsaks buljongtärning istället för kyckling.

Kycklingpasta för 4 personer

(tid ca 25 minuter, pris ca 30-35 kr per person).

Du behöver:

  • Pasta för 4 personer (se anvisning på förpackning)
  • 3 kycklingfiléer
  • 1/2 kycklingbuljongstärning
  • 4 tsk finrivet citronskal/limeskal
  • 4 dl parmesanost
  • 4 msk hackad timjan
  • 2 påsar babyspenat (ca 60g st.)
  • 4 dl crème fraiche
  • peppar
  • salt
  1. Börja med att koka pastan enligt anvisning och spar 2 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och stek på hög värme.
  3. Blanda pastavattnet, citron/lime skalet, 2/3 av parmesanosten och crème fraichen till en sås. Blanda ner såsen i pastan tillsammans med den stekta kycklingen samt spenaten och rör runt så allt blir fint fördelat.
  4. Smaka av pastan med salt och peppar och toppa med resten av parmesanosten vid servering!

Smaklig måltid!

Kycklingpasta med timjan och parmesan