Det vackraste på våren är körsbärsträdens blommor för när de blommar sker något magiskt.

Alla stressade människor stannar upp, tittar upp mot himlen där de ljusrosa sköra blommorna möter den klarblå vårhimlen. Män och kvinnor i kostym och portfölj, turister, föräldrarlediga mammor och pappor med barnvagn, dagisklasser, studenter, kompisgäng, kärlekspar och pensionärer stannar alla upp. Många tar upp kameror och fotograferar och alla flöden på Facebook & Instagram fylls av de ljusrosa blommornas romantiska fluffighet.

Jag älskar körsbärsblommor, sådär så att det ska förevigas på min kropp. Deras betydelse i den japanska kulturen är så synonymt med mitt liv och bakgrund och jag tror att många kanske känner det instinktivt, utan att egentligen veta.

Jag har verkligen fastnat i det här med nakna tårtor och den här gången är ingen skillnad. Marängsmörkräm, Lemoncurd, vaniljbottnar och körsbärsblommor är allt som krävs för att göra mig lycklig. Fräscht, utan krusiduller men ändå en fröjd för både öga, gom och själ…

Skulle jag addera något är det färska jordgubbar eller färska hallon som, när körsbärsblommorna försvinner eller minskar i antal, får samsas ovanpå tårtan.

Romantisk Tårta med Marängsmörkräm, Lemoncurd & Körsbärsblommor

6 port

4 springformar, 10-12 cm i diameter

Tårtbottnar:
4,5 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
1 msk bakpulver
nypa salt
110 gram smör, rumstempererat
2,25 dl mjölk
2 tsk vanilj
2 små ägg

Smör och mjöl till formarna.

Marängsmörkräm med lemoncurd:
2 stora äggvitor
70 gram strösocker
170 gram osaltat smör
1/2 msk vaniljsocker
1,5 dl lemoncurd

Tårtbottnar: Sätt ugnen på 180 grader och smör samt mjöla springformarna. Sikta ner alla torra ingredienser i en stor skål, addera smör, mjölk och vanilj. Blanda för hand till en smidig smet. Tillsätt äggen och vispa ytterligare 2 minuter. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna på galler under en baduk/kökshandduk.

Blanda äggvitor och strösocker i en rostfri bunke (eg bunken till Kitchen Aid) och sätt över sjudande vattenbad. Rör kontinuerligt för hand med en visp så att äggvitorna inte börjar koagulera. Värm, och rör, tills dess att alla sockerkristaller försvunnit, ca 10 minuter. Känn mellan fingertopparna att sockret löst sig helt.

Marängsmörkräm:Ta bort skålen från vattenbadet och vispa upp marängen i ca 5 minuter på medelhastighet. Öka hastigheten till medelhög och vispa tills du har fasta glansiga toppar, ytterligare ca 5-6 minuter. När nedre delen av skålen är neutral/sval, minska hastigheten till medellåg och vispa in smöret, lite i taget. Låt smöret vispas in helt innan du adderar mer smör. I de sista visptagen, addera vaniljsockret till marängsmörkrämen.

Byt till flatblandaren och klicka ner några skedar lemoncurd, blanda sedan på låg hastighet tills krämen är slat och mjuk, ca 2 minuter.

Montering: Fördela marängsmörkrämen mellan tårtbottarn (spara ca 1 dl marängsmörkräm till finjusering efter att tårtan vilat i kylskåpet) och ställ sedan in i kylskåp i ca 20-30 minuter, stick ner 4 sugrör eller grillpinnar för att stabilisera tårtan om du känner att det behövs. Ta ut tårtan och jämna till kanterna, dekorera med körsbärsblommor och servera genast.

Romantisk Tårta med Marängsmörkräm, Lemoncurd & Körsbärsblommor