Jag är lyrisk, fullkomligt lyrisk, för det snöar utanför mitt sovrumsfönster. Förutom att jag dragit på mig vad som förmodligen kommer bli 2014 kraftigaste förkylning så är jag så sjukt nöjd. Allt julpynt är framtaget och ligger och väntar i sina lådor i ett hörn av vardagsrummet. Gräsmattan utanför är vit, det är kyligare i luften och det verkar som jag äntligen hittat en vintarjacka. Hallelulja och så vidare.

Och dessutom har jag precis budat hem min min favoritbok från min barndom, Johans Jul. Den läste jag om och om igen, jag älskade nämligen att läsa när jag var barn och det var något med Johans Jul som fängslade mig fullständigt.

Som första julbak för att ackompanjera den nyfallna snön och min allt mer intesiva förkylning har jag bakat jordnötssmörfudge. Det är så otroligt enkelt och den mjuka fudgen fungerar perfekt med en stor kopp te och en ond hals. Dessutom kan jag inte prata, alls, eftersom minsta lilla ord som ramlar över mina läppar resulterar i en hostattack som får ögonen att tåras medan jag kippar efter luft.

Och då är det lika bra att vara tyst och äta fudge. Så det är det jag gör; sittandes i sängen med avsnitt efter avsnitt av How I met your mother, fudge och stora koppar te.

HÄR hittar du receptet på svenska.

God jul på er godingar!

Att börja med julbaket – jornötssmörfudge