Morotssoppa

Morotssoppa på ett indiskt vis – enkelt, gott och nyttigt! Passar perfekt att förvara i kylen för att äta senare då den samlar smak då den får stå.

Morotssoppa på ett indiskt vis för 4 personer

(pris ca 30 kr per person, tid ca 30 minuter.

Bortse från koriander om du ej gillar koriander.)

  • 500 g morötter
  • 1,5 dl sesamfrön
  • 1 liter vatten
  • 1 hel gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 tomater
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackad (stjälk och blad)
  • Finrivet skal från 1 lime
  • 1 tsk salt
  • 2 buljongtärningar – antingen grönsaks- eller höns
  • 1 msk curry
  1. Skala och skär morötterna i smala skivor. Hacka löken, vitlöken, tomaterna fint. Värm en stekpanna och rosta sesamfröna tills de fått en gyllenbrun färg.
  2. Häll upp vattnet i en stor kastrull. Tillsätt sedan samtliga ingredienser.
  3. Koka allting tills morötterna blivit mjuka. Mixa sedan soppan och smaka av med salt (Har du ej tillgång till mixer behöver du finhacka alla ingredienser.).

Smaklig måltid!

Morotssoppa på ett indiskt vis!