Det här julgodiset är det där enkla som ser mkt mer avancerat än det är. Så vill du imponera på gästerna, svärmor eller din nya fling utan att egentligen svettas så mkt i köket bör du verkligen prova det här receptet. En bas av nougat, mör choklad och mandelspån som toppas med skållad mandel, färska hallon och vit choklad. Det går givetvis att byta ut hallonen mot blåbär eller andra nötter eller exempelvis saltrostade mandlar som också är otroligt gott.

Här kommer receptet! Enjoy!

Och psst..Klicka gärna på hjärtat under blogginlägget om ni gillar det (för då vet jag vad ni gillar eller…inte gillar), kram & GOD JUL!

Mandelnougat med Hallon & Vit Choklad

2 förpackningar/500 gram Nougat (2 x 250 gram)
250 gram mörk choklad
150 gram mandelspån
ca 20 skållade mandlar
2 förpackningar/ca 250 gram färska hallon
50 gram vit choklad

form ca 25 x 25 cm

Täck insidan av formen med bakplåtspapper. Rosta mandelspånen i en torr och het stekpanna, rör kontinuerligt så att det inte bränns vid. När mandlarna har lätt gyllenbrun yta är de färdigrostade. Häll upp på tallrik och låt svalna.

Skär nougaten och chokladen i mindre bitar. Lägg i värmetåligt kärl och smält chokladen över att vattenbad. Blanda mandelspån med nougatchoklad och häll i den förberedda formen, släta till ytan. Låt stelna några minuter och skär under tiden de skållande mandlarna i avlånga flisor. Strö mandelflisorna över nougatchokladen och avsluta med att fördela de färska hallonen på nougaten (du behöver inte trycka ner dem, de sjunker ner en liten bit helt av sig själva). Ställ in i kylskåp och låt nougaten sätta sig i minst 3 timmar eller över natten.

Smält den vita chokladen i microvågsugn eller i vattenbad. Fyll en spritspåse med liten tyll och spritsa, eller ringla med en sked om du inte har någon spritspåse, den vita chokladen över hallonen. Låt stelna i kylskåp ytterligare några minuter och skär sedan i mindre portionsbitar elöler avlånga stänger.

Förvara i kylskåp.

God Jul!

Mandelnougat med hallon & vit choklad