Jag älskar de här söta små stjärnorna och har gjort stjärnor i både vitt och brons, som är min nya favoritfärg just nu, och hängt både högt och lågt här hemma. Och precis som jag nämner i videon kan man använda dem precis som man vill. Gör en gigantisk en och häng i ett fönster, gör små och sätt på julklapparna, häng i granen eller på dörr- & skafferiknoppar.

De är superfina att strössla över julbordet också, egentligen är det bara fantasin som sätter gränser. När man väl förstått hur man gör dem går det fort att göra dem. Enklast är så klart om man köper färdiga pappersremsor på ngn hobbybutik (jag har köpt mina på Panduro) men det går givetvis att klippa ihop själv. Är pappret för kort går det faktiskt också att tejpa samman två pappersremsor till en längre remsa, men man får vara noga och tejpa med precision för att minimera att remsorna fastnar när man viker och böjer.

Och eftersom en bra instruktion är en instruktion där man ser tydligt hur man gör fick det bli en video. Inget jag brukar göra och det är verkligen ovant för mig att stå “framför” kameran på det sättet…även om ni faktiskt inte ser mer än mina händer. Oavsett så hoppas jag att ni som vill veta hur man viker stjärnan förstår hur man gör och att videon känns lite lagom lång. Vill ni se mer videos i framtiden är det bara att gilla och så klart att prenumerera också om man verkligen känner sig pepp på mer videos. Är det ngt som är oklart, fråga i kommentarsfältet…gärna under videon på youtube så att fler om undrar samma sak kan se både fråga och svar.

Tills nästa gång, god jul på er godingar, nu är det bara 5 dagar kvar till juafton!

För att göra “Moravian Stars” behövs:

4 pappersremsor:
För de små kopparfärgade stjärnorna krävs 4 pappersremsor som är 1,5 cm breda och 45 cm långa
För de vita mellanstora stjärnorna krävs 4 pappersremsor som är 2,5 cm breda och 70 cm långa
För den störra stjärnan som hänger från mitt köksskåp krävs 4 pappersremsor som är 4 cm breda x 100 cm långa

Pappersremsor finns att köpa på Panduro eller i liknande hobbyaffärer.

Moravian pappersstjärna