Är det något som påminner om barndomen är det väl än då pannkakor. Jag minns fortfarande min första pannkakstårta med nyvispad grädde, färska bär och vaniljglass. Det var som en dröm för både öga och gom och än idag är jag barnsligt förtjust i pannkakor och pannkakstårtor.

Den här pannkakstårtan är en lite mer sansad variant jag och kärleken lyxar till med någon söndagsmorgon här och där och det var precis det vi gjorde i söndags. Amerikanska pannkakor som serveras med lönnsirap (så klart), kokosflagor och färska jordgubbar, det är verkligen en perfekt smakkombination. Den krispiga nötiga kokosen möter mjuka sötfriska bär, söt lönnsirap och varma nygräddade pannkakor.

En het kopp kaffe, radion som skrålar i bakgrunden och morgonsolen mot ansiktet och jag är mer än nöjd, det kan jag lova!

Det fina med Amerikanska pannkakor är att de är lika goda när de är nygräddade gentemot när de legat ett tag och de går utmärkt (som alla pannkakor) att äta kalla.

Ät dem som söndagsfrukost när du vill unna dig lite extra eller varva med choklad/kolasås, färska bär och grädde och toppa det hela med några kulor glass om du vill servera en dekadent men riktigt god sommarefterrätt!

Såg dessutom denna snygga pannkakstårta för någon dag sedan och det gör mig sugen på att börja steka den tunna varianten också. Det finns inget som heter för mkt pannkakor, så är det bara.

Amerikansk Pannkakstårta till Frukost:

5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk strösocker
5 dl mjölk
4 msk smält smör
2 ägg

Servering:
Kokosflagor
Färska jordgubbar
Lönnsirap

HOW TO?

1. Blanda ihop alla de torra ingredienserna.

2. Smält smöret och vispa därefter ner mjölk och det smälta smöret i smeten. Vispa till sist ner ägget och vispa tills du har en jämn och slät smet.

3. Stek i en lite mindre stekpanna, smält lite extra smör i stekpannan då och då för att få perfekta pannkakor!.

Stapla pannkakorna på varandra och servera med kokosflagor, jordgubbar och lönnsirap!

Pannkakstårta med färska jordgubbar, kokosflagor & lönnsirap till frukost