Jag längtar så in i norden efter att flytta till hus, sådär så att det upptar alldeles för stor del av min tankeverksamhet.

Har ni också såna drömmar, sådana som kan hålla er vakna på nätterna när ni fantasin planerar kök och sovrum och gud vet vad? Eller är det bara jag som går “all in” och inte kan sluta längta, tänka och planera fast vi ännu inte hittat vårt hus, huset med stort H…

Själv drömmer jag så klart mest om köket. Ett stort kök med en rejäl spis, öppna hyllplan, kopparkastruller som hänger från taket och en stor köksö. Det får gärna vara avskalat och rustik men ändå varmt och välkomnande. Skandinavisk och ljust med mkt naturmaterial, lugnt och “svalt” i monokroma färger. Det kanske kan tyckas konstigt men jag är som mest kreativ när det är rena ytor. En lugn vit-off white-beige-brun färgskala, och dessutom tycker jag att det är jättemysigt och inte det minsta kallt eller hårt.

Och visst skulle hyllplanen bli dammiga i ett kök som deras, men vet ni, det bryr jag mig inte om. Det enda problemet jag ser med deras kök är att jag skulle ha stora problem med att slita mig därifrån. Fast å andra sidan vet man iaf vart man finner mig…

Två kök som inspirerar mig är Beth Kirbys och Kara Rosenlunds kök. Beth är matbloggare och stylist i USA och Kara är fotograf och stylist i Australien och bilderna från deras kök är det jag kommer ligga som inspiration och grund när vi bygger och inreder vårt framtida kök.
Nu ska vi bara hitta det där huset också… helst nyss!

Att planera sina drömmars kök