En enkel spökbakelse, kan du göra muffins så kan du göra den här!

Låter det som en bra deal? Det enda du egentligen gör, som skiljer sig från en vanlig muffins, är att du täcker (spacklar) den med vispgrädde och täcker den med en bit sugarpaste. Sugarpaste påminner om marsipan och vill du använder du marsipan istället.

Enkelt och kräver ingen perfekt hantering av fondanten eftersom den SKA vara veckad i nederkant.
Perfekt bakelse till halloween vill säga och till och med något du kan göra tillsammans med barnen. Deras egna spökbakelser!

Såhär gör du din egen halloweenbakelse!

SPÖKBAKELSE/SPÖKCUPCAKE
6 st
Ugn:200 grader

Muffins:
150 gram smör, rumstempererat
2 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0,5 dl mjölk

Fyllning:
0,75 dl Jordgubbssylt
0,5 pkt Philadelphiaost
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker

Att täcka muffinsen:
5 dl Vispgrädde
400-500 gram Vit sugarpste
Lite Svart sugarpaste till ögon
Ätbart Lim

HOW TO?

1. Blanda ingredienserna till fyllningen, utom jordgubbssylt, sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa ihop det reumstempererade smöret med sockret. Blanda därefter ner äggen och fortsätt vispa tills blandningen blivit fluffig.

3. Vänd ner mjölken och vaniljsockret i smeten. Blanda därefter mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. Blanda försiktigt tills smeten är slät.

4. Fyll muffinsformar med 3/4 smet, klicka därefter i en klick philadelphiakräm och jordgubbssylt i muffinsen.

5. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter eller tills de fått färg. Låt svalna på galler.

6. Vispa grädde hårt, ta bort pappret på muffinsen och spackla den med grädde, gör toppen oval. Ställ sedan in i kylskåpet och låt stå i 30 minuter.

7. Kavla ut sugarpasten eller marsipanen ca 3 mm tjock cirkel, skär gärna kanterna jämna med en pizzaskärare eller kniv innan du täcker muffinsen. Pensla insidan av sugarpasten med smör och täck sedan din muffins med sugarpaste. Det gör inget om den blir lite ojämn, spöket är ju “veckat” längst ner vilket gör den perfekt för ett första provapå sugarpaste-projekt. Gör en muffins i taget. Dekorera med svart sugarpaste som ögon. Jag klistade fast mina med ätbart lim.

Lycka till!

OBS! “Mjöla” bordet som du ska kavla ut sugarpsten på med maizenamjöl så att den inte fastnar. Smöret som penslas på insidan fungear som en barriär mot grädden för att förhindra att sugarpasten smälter, ska du äta dem på en gång behöver du inte bry dig om det. Sugarpaste kan du handla från nätet eller exempelvis Panduro, det går även bra att använda marsipan. Ätbart lim finns också på nätet eller på Panduro.

Spökbakelse till halloween